Bebelusii isi formeaza expresiile faciale inca din pantece. Uite ce altceva au mai descoperit medicii


Mimica bebelusilor se formeaza inca din perioada in care acestia se afla in pantecele mamei lor, spun oamenii de stiinta. Copii dezvolta o serie larga de miscari faciale, printre care si cele de bucurie si tristete. O echipa de cercetatori [...]


Mimica bebelusilor se formeaza inca din perioada in care acestia se afla in pantecele mamei lor, spun oamenii de stiinta.

Copii dezvolta o serie larga de miscari faciale, printre care si cele de bucurie si tristete.

O echipa de cercetatori a reusit sa observe pentru prima data cum, de-a lungul perioadei dintre saptamanile 24 si 36 de sarcina, miscarile faciale ale fetusului devin extrem de complexe.

Pe baza cercetarii unor expresii inregistrate cu ajutorul ecografiei 4D, expertii au urmarit aceeasi bebelusi in repetate randuri si au descoperit ca in cea de-a 24-a saptamana fetusul isi poate misca un singur muschi al fetei. De exemplu, in aceasta perioada el reuseste sa-si stranga buzele sau sa deschida gura.

Pana la saptamana 35, fetusul combina o serie de miscari faciale si isi foloseste mult mai bine muschii. Pe langa deschiderea gurii, isi poate misca sprancenele si poate schita expresii complexe, conform dailymail.co.uk.

Grupul de cercetatori care a efectuat acest studiu este format din specialisti din intreaga lume, care au declarat ca observarea micutilor a fost absolut fascinanta.

Studiul nostru arata, pentru prima oara, ca fetusii sanatosi se afla intr-un progres continuu, care ii pregateste din toate punctele de vedere pentru venirea pe lume“, a spus profesorul Brian Francis.

Importanta dezvoltarii mimicii este extraordinara, intrucat in momentul in care vine pe lume bebelusul trebuie sa fie pregatit sa transmita mesaje cu ajutorul plansetelor si zambetelor.

In urma aceluiasi studiu, specialistii au ajuns la concluzia ca fetusii nu pot scoate sunete in perioada in care se afla in pantecele mamicii. In plus, ei descoperit ca bebelusii repeta gesturi motorii inainte de a simti emotii si ca exerseaza respiratia, chiar daca nu pot lua contact cu aerul.

Descoperirea este cu atat mai importanta cu cat identificarea miscarilor faciale poate fi pusa in legatura cu dezvolatarea normala a unui copil. De-acum inainte, in momentul in care medicii nu vor observa anumite tipare la bebelusi, vor stii ca acestia au probleme de sanatate.

related posts

Modifică setările cookies