Caii, metoda de tratament pentru copiii autisti din Argentina


In Argentina, calaria este metoda de tratament pentru copiii care sufera de autism sau diverse tulburari comportamentale. Legatura emotionala care se formeaza ii ajuta pe cei mici sa se raporteze la restul lumii. Un pusti de 12 ani cu deficiente [...]


In Argentina, calaria este metoda de tratament pentru copiii care sufera de autism sau diverse tulburari comportamentale. Legatura emotionala care se formeaza ii ajuta pe cei mici sa se raporteze la restul lumii.

Un pusti de 12 ani cu deficiente de comunicare si handicap locomotor a fost vindecat prin calarie. Parintii l-au adus la cursuri de echitatie de cand avea 4 ani, iar baiatul s-a indragostit de cai. Pe langa medicamente, numeroasele ore petrecute in sa l-au ajutat sa invete sa comunice.

Baiatul este acum aproape vindecat si se pricepe atat de bine la calarie incat participa si la competitii! Prin arena unde se antreneaza el se perinda copii de toate varstele. Majoritatea sufera de autism, iar parintii trag sperante ca aceasta terapie ii va ajuta.

Medicii afirma ca simplul contact cu animalul si ritmul impus de instructor duc la eliberarea oxitocinei, un hormon ce reduce anxietatea.
Cei mici isi imbunatatesc nu doar abilitatile de comunicare, ci si postura.

Terapeutii de aici primesc chiar si copii de doi ani, care incep cursurile cu niste ponei. Asociatia de terapie prin echitatie a depus deja o petitie, pentru ca tratamentul sa fie subventionat macar partial de guvern.

related posts

Modifică setările cookies