Cand trebuie sa te ingrijoreze sangerarile intermenstruale


Sangerarile care apar in timpul ciclului menstrual ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru orice femeie. Desi exista cazuri in care acestea pot fi consierate normale, sangerarile vaginale sunt si semnul unor probleme grave de sanatate cum ar [...]


Sangerarile care apar in timpul ciclului menstrual ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru orice femeie. Desi exista cazuri in care acestea pot fi consierate normale, sangerarile vaginale sunt si semnul unor probleme grave de sanatate cum ar fi aparitia unui cancer.

Sangerarile vaginale ar trebui sa te trimita de urgenta la medic, indiferent care este cauza lor. Numai ginecologul poate sa iti spuna daca este vorba despre ceva grav sau daca aparitia lor este un lucru normal.

Care sunt cauzele sangerarilor intermenstruale?

In momentul in care embrionul se fixeaza in uter, pot aparea unele sangerari. De aceea, aparitia lor poate fi primul semn ca ai ramas insarcinata sau, mai grav, semnul unei sarcini ectopice.

In timp ce unele femei pot observa doar prezenta unor pete colorate pe lenjeria intima, in cazul altora sangerarile pot fi mai puternice. Ele apar, de obicei, in decursul celei de-a doua saptamani de la momentul in care ovulul a fost fecundat. Un examen ginecologic iti va spune cu siguranta daca vei deveni mamica.

Pilulele contraceptive pot cauza sangerari intermenstruale?

Daca ai schimbat recent metoda de contraceptie sau tipul de pilule pe care il folosesti, atunci unul dintre efectele secundare este chiar aparitia micilor sangerari din timpul ciclului.

Cu timpul, pe masura ce organismul se obisnuieste cu ele, sangerarile dispar. Steriletul si contraceptivele injectabile pot avea si ele acelasi efect secundar. Intreruperea brusca a oricarei metode de contraceptie hormonala poate duce la aparitia sangerarilor.

Cand e obligatoriu sa mergi la doctor?

Nu trata cu indiferenta aparitia unor astfel de probleme si nu iti pune diagnostic singura. De fiecare data cand observi schimbari in timpul cilului menstrual trebuie sa ceri sfatul unui medic. O consultatie este obligatorie:
• Daca sangerarile intermenstruale apar in fiecare luna, dureaza mai mult de cateva zile sau sunt abundente.
• Daca iei pilule contraceptive si apar sangerari. Nu schimba tratamentul fara sfatul medicului.
• Daca esti insarcinata si ai sangerari vaginale.
• Daca esti la menopauza si ai sangerari vaginale. Acestea pot fi semnul unui cancer.

Cancerul uterin, cancerul cervix-ului sau cancerul vaginului sunt semnalate de aparitia unor sangerari. Se poate sa fie singurele semne pe care ti le va transmite organismul.

In paralel, daca in timpul actului sexual simti durere, atunci e bine sa mergi la medic. Si alte afectiuni ale organelor genitale cum ar fi polipii uterini, fibrozele, infectiile vaginale sau alte traumatisme suferite la nivelul vaginului pot da sangerari.

Se poate sa nu fie vorba de nimic cu adevarat alarmant, dar in cazul in care problemele apar din pricina unor boli grave, e bine sa le descoperi si sa le tratezi in faza incipienta. Uneori, o vizita la medic, facuta la timpul potrivit, poate sa iti salveze viata!

related posts

Modifică setările cookies