Ce a făcut Lili Sandu cu placenta după ce a născut: „În România această practică nu e posibilă”


Lili Sandu a născut la 41 de ani și a intrat în grupul mamelor fericite. La scurt timp după eveniment, actrița a găsit o întrebuințare serioasă placentei.


Naștere cu emoții pentru Lili Sandu, care a petrecut 10 zile în maternitate împreună cu micuțul Thomas Jay (TJ). Nu a dezvăluit motivul pentru care a stat atât de mult în spital, însă a mărturist că „maternitatea poate fi foarte provocatoare”.

O provocare a fost pentru ea și Silviu Țolu să ia o decizie în ceea ce privește placenta, care nu este esențială doar pentru buna funcționare a sarcinii, ci și după apariția copilului. Actrița a dezvăluit că a intenționat să-și mănânce placenta, cum au făcut multe staruri de peste Ocean.

Avantajele ar fi fost scăderea șanselor de depresie post-natală, o cantitate mărită de lapte matern și echilibrarea hormonilor imediat după naștere, printre altele”, a dezvăluit Lili Sandu pe blogul ei. Decizia a fost luată înainte de naștere.

Vezi GALERIA FOTO mai jos!

Însă, recoltarea placentei în vederea consumului sub formă de supliment alimentar nu este posibilă în România, așa că Lili Sandu a apelat la planul B.

Am descoperit că există posibilitatea valorificării placentei într-un alt mod: recoltarea, procesarea și stocarea ei ca sursă de celule stem pentru bebe. Astfel, pe lângă recoltarea sângelui de cordon ombilical, sângelui din placentă și țesutului de cordon ombilical, imediat după naștere, fără riscuri, am ales să recoltez și întreaga placentă. În acest mod se obțin toate tipurile de celule stem disponibile la naștere, bineînțeles, având și multiple beneficii, fiind stocate chiar la noi în țară, în condiții de criogenie”, a dezvăluit Lili Sandu.

Lili Sandu și Silviu Țolu abia se dezmeticesc după ce i-au urat bun venit primului lor copil. Vedeta a dezvăluit că a apelat la un medic specializat în fertilizare in vitro pentru a aduce pe lume primul ei copil. Cei doi au promis că vor reveni cu detalii referitoare la viața în trei și i-au invitat pe fani să stea cu ochii pe rețelele sociale.

Fotografii: lilisandu_official

Vezi și VIDEO: 

  • Ce a făcut Lili Sandu cu placenta după ce a născut: „În România această practică nu e posibilă”

related posts

Modifică setările cookies