Ce masuri urgente trebuie luate daca copilul de pana in 5 ani a inghitit medicamente din greseala. Sfaturile medicilor


Ai copii? Atunci toate medicamentele din casa se tin sub cheie. In acelasi timp, trebuie sa ai la indemana, pentru orice eventualitate, carbune medicinal destinat intoxicatiilor. Iti lasi copiii in grija bunicilor? Atunci trebuie sa ai o mare atentie ca [...]


Ai copii? Atunci toate medicamentele din casa se tin sub cheie. In acelasi timp, trebuie sa ai la indemana, pentru orice eventualitate, carbune medicinal destinat intoxicatiilor.

Iti lasi copiii in grija bunicilor? Atunci trebuie sa ai o mare atentie ca in preajma celor mici sa nu ajunga antihipertensive sau medicatie antidepresie.

Grupa de varsta 1-5 ani este cea mai expusa ingerarii accidentale a medicamentelor. In cazul ingestiei, nu da lapte copilului.

Laptele favorizeaza absorbitia, daca el a ingerat medicamente si noi ii dam lapte, absorbtia e de 5 ori mai rapida, favorizata de laptele care dizovla rapid medicamentul. Conduita corecta este sa sunati la 112. Pana vine ambulanta, medicii recomanda carbune medicinal destinat intoxicatiilor. Este un medicament pe care trebuie sa-l tineti, obligatoriu, in casa. Daca e administrat in primele 10 minute dupa ce copilul respectiv a ingerat, pana ajunge intru-un centru specializat, atunci absorbtia este extraordinara, 80% din medicamentul ingerat poate fi lipit de carbune, declara pediatrii.

Citeste si: Sugari si copii: Ce trebuie sa stim cand administram medicamente copiilor

De asemenea, pana vine ambulanta, suna la serviciul denumit Toxapel. Va raspunde un medic care te sfatuieste ce sa faci pana ajungi cu micutul intr-un serviciu specializat. Cele mai grave intoxicatii se produc cu medicamentele pe care si le administreaza in general bunicii pentru hipertensiune sau pentru cardiopatie ischemica.

Un medicament antihipertensiv, numai o singura tableta si poate sa-i creeze foarte mari neplaceri unui copil.

“Ele realizarea practic afectari grave cardiace, o singura taleta la un copil din grupa 1-5 ani poate sa fie un dezastru poate sa-l duca la tulburari de ritm si de conducre, care sa-l faca sa-l pierzi in prima ora”, spun medicii.

Si medicatia data pentru depresii, inclusiv forme usoare, este extrem de periculoasa daca va fi ingerata accidental de catre un copil.

related posts

Modifică setările cookies