City-break cu micutul de mana. 9 sfaturi pentru o calatorie intr-un oras nou impreuna cu un copil


Vacantele in familie sunt cele mai frumoase amintiri ale copilului tau. Pregateste-te insa de multa alergatura si de un program aglomerat pentru ca micutii se plictisesc repede si nu au rabdare sa viziteze toate muzeele, galeriile de arta si magazinele [...]


Vacantele in familie sunt cele mai frumoase amintiri ale copilului tau. Pregateste-te insa de multa alergatura si de un program aglomerat pentru ca micutii se plictisesc repede si nu au rabdare sa viziteze toate muzeele, galeriile de arta si magazinele in care tu vrei sa intri.

Citeste mai departe cateva sfaturi despre cum sa descoperi atractiile unui oras nou:

1. O plimbare in parc e obligatorie

Indiferent cat de obositi veti fi dupa ce ati colindat pe strazi si ati admirat peisajul si vitrinele, faceti o oprire intr-un parc inainte sa ajungeti in camera de hotel. Copiii vor recunoaste repede locurile de joaca si se vor simti, oarecum, la fel ca acasa. Cat timp va trageti sufletul pe o banca, cei mici se pot juca in voie pe alei. Va fi momentul vostru de respiro pentru urmatoarea zi.

2. Turul orasului cu autobuzul turistic sau cu mijloacele de transport in comun

In marile capitale veti gasi linii speciale care plimba turistii prin tot orasul si fac opriri la principalele atractii. Cautati locuri la etaj sau macar la geam si admirati cladirile, monumentele si muzeele pe langa care treceţi. Cei mici vor fi incantati de calatorie, iar voi puteti stabili mai usor unde veti face vizite in zilele urmatoare.

3. Muzee pe gustul copiilor

Faceti un trag cu cei mici. Pentru fiecare muzeu “de oameni mari”, unde se plange ca se plictiseste, veti vizita si unul pe placul lui. Alegeti pentru ei muzeele de istorie, cele cu specific culinar sau pe cele de tehnica. Nu va grabiti prin salile cu exponate si nu uitati, cand iesiti, sa faceti si o oprire la magazinul de suveniruri al muzeului, de unde copii isi pot cumpara exponate în miniatura, carti sau jucarii tematice.

4. Zoo sau gradina botanica

Vreti sa scapati de vaicarelile copiilor macar o zi? Luati-va bilete la gradina zoologică, acvariu sau gradina botanică. Micutii vor uita ca prin minune ca le e prea cald, foame, au obosit sau sunt plictisiti de activitatile voastre de adulti. Vor privi captivati animalele exotice, pestii sau plante pe care nu le-au vazut in gradina bunicii. Va fi un tur de forta pentru adulti pentru care veti avea nevoie de cateva ore bune.

5. O zi in parcul de distractii

Marile orase au pe langa ele si un parc de distractii pentru toate varstele. Din Paris, de exemplu, ajungeti usor pana la Disneyland. In Bacelona aveti al doi pasi celebrul Tibidabo, iar la Viena va puteti petrece o dupa-amiza intrega la Prater. Rezervati-va o zi intreaga pentru aceasta locatie pentru ca micutii nu se vor da dusi usor din fata numeroaselor masinute, trenulete sau standuri cu jucarii.

6. Un tur plin de povesti

Nu pleca la drum fara sa te documentezi bine in prealabil! Cumpara-ti ghiduri turistice si harti si citeste despre atractiile turistice inainte sa ajungi la destinatie. Vei putea astfel sa raspunzi tirului de intrebari al celor mici si chiar sa faci pe ghidul turistic pentru ei. Cu cat stii mai multe povesti frumoase si legende depre locurile pe care le vizitati, cu atat vor fi mai incantati!

7. Lectia de limbi straine

Plictiseala sau neastamparul copiilor pot fi contracarate cu activitati care sa le stimuleze gandirea. O vacanta intr-o tara straina va fi un motiv bun pentru copii sa exerseze cuvintele si expresiile pe care le-au invatat in engleza, franceza sau germana la gradinita. Ca sa nu va plictisiti la coada la bilete puteti face conversatii simple cu cel mic in limbi straine sau il puteti pune sa va spuna in alta limba lucrurile pe care le vede in jur. Si la magazin sau in autobuz puteti face acelasi exercitiu.

8. Suveniruri haioase

Toti copiii vor fi atrasi de magazinele colorate care insira in vitrine suveniruri locale. Zecile de papusele, magneti, cutiute sau cani le fura ochii si cu greu ii convingeti sa nu si le doreasca pe toate. Ca sa nu dati o avere pe astfel de amintiri, ocoliti magazinele de acest gen si mergeti cu cel mic in pietele locale si in magazinele de cartier. Veti gasi acolo lucruri mai frumoase si mai ieftine de cumparat. Achizitionati vederi cu principalele atractii pe care le-ati vazut sau albume frumoase despre orasul in care va aflati. Vor fi amintiri pe care le va redescoperi cu placere peste ani.

9. Jurnalul de vacanta

Daca cel mic stie deja sa scrie, iti va fi usor sa il pui sa faca un jurnal de vacanta. Daca nu, incearca macar sa il pui sa deseneze ceea ce a vazut peste zi. Adunati funze, pietricele, ambalajul celei mai bune bomboane gustate, biletele de intrare la zoo sau alte suveniruri gratuite pe care sa le adaugati jurnalului. Va fi mandria celui mic atunci cand se intoarce acasa si il va tine ocupat in fiecare zi in cautarea aventurilor ce pot fi notate acolo.

Plecati la drum relaxati si plini de voie buna. E tot ce aveti nevoie pentru o vacanta reusita.

related posts

Modifică setările cookies