400.000 de copii vor fi inscrisi la scoala in septembrie, un numar dublu fata de orice alt an scolar


Toamna se numara bobocii, dar in acest an vor fi mai multi ca niciodata. Doua generatii, care insumeaza aproape 400.000 de copii, vor trece in septembrie 2012 pragul scolilor. Celor de 7 ani li se adauga de acum si cei [...]


Toamna se numara bobocii, dar in acest an vor fi mai multi ca niciodata. Doua generatii, care insumeaza aproape 400.000 de copii, vor trece in septembrie 2012 pragul scolilor. Celor de 7 ani li se adauga de acum si cei de 6, care vor intra obligatoriu in sistemul de invatamant. Parintii vor stabili daca-i inscriu pe copii in clasa pregatitoare sau direct in clasa I.

Decizia Ministerului Educatiei e clara. Copiii care au 6 ani trebuie sa mearga obligatoriu la scoala. Daca cei mici vor implini 6 ani pana pe 31 august 2012, vor putea fi inscrisi in clasa pregatitoare sau direct in clasa I.

Parintii solicita acest lucru si tot ei aleg intre gradinita si clasa pregatitoare pentru copiii care fac 6 ani intre 1 septembrie si 31 decembrie 2012. In acest mod, ministerul spera ca va reusi sa inregimenteze toti copiii de varsta scolara.

Inscrierile pentru clasa pregatitoare vor incepe din 5 martie 2012 si se vor face in sistem electronic.

Clasele pregatitoare vor fi organizate in principal in scoli, iar acolo unde nu sunt spatii, vor functiona in gradinitele arondate.

In cele 4 ore pe zi, copiii vor invata prin joc, iar invatatorul nu va pune note sau calificative, asa ca la sfarsitul anului pregatitor nu vor exista medii. Ministrul sustine schimbarea, in ciuda criticilor formulate.

Pe langa 200.000 de elevi din clasa pregatitoare, la toamna vom mai numara inca 200.000 de copii de 7 ani care vor intra oricum in clasa I.

Ministerul Educatiei pune la dispozitia parintilor o linie gratuita, unde oricine poate obtine informatii despre clasa pregatitoare. Pentru Bucuresti, numarul este 0800.816.021. Cei din tara pot suna la 0800.816, urmat de prefixul judetului in care locuiesc.

related posts

Modifică setările cookies