Consumi zilnic carne rosie? Este posibil sa faci diabet


Consumul zilnic de carne rosie, provenind mai ales din mezeluri, creste semnificativ riscul de declansare a diabetului de tipul II, o boala care afecteaza din ce in ce mai multi oameni la nivel mondial, potrivit unui studiu publicat în American [...]


Consumul zilnic de carne rosie, provenind mai ales din mezeluri, creste semnificativ riscul de declansare a diabetului de tipul II, o boala care afecteaza din ce in ce mai multi oameni la nivel mondial, potrivit unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition, transmite AFP.

Potrivit acestui studiu, cel mai mare realizat pana in prezent, o cantitate de 100 de grame de carne rosie consumata zilnic creste cu 19% riscul de declansare a diabetului.

In cazul consumului zilnic a 50 de grame de carne rosie provenind din mezeluri (crenvursti, carnati, pastrama), riscul de diabet creste cu 51%, spun autorii acestui studiu.

Daca o persoana care consuma zilnic minimum 100 de grame de carne rosie ar inlocui acest aliment cu aceeasi cantitate de proteine provenind din nuci, riscul de diabet ar scadea cu 17%. Totodata, riscul ar scadea cu 23% daca s-ar inlocui carnea rosie cu cereale integrale.

Fara niciun dubiu, rezultatele acestui studiu au implicatii majore in ceea ce priveste sanatatea publica, avand in vedere cresterea cazurilor de diabet de tipul II, care ia forma unei epidemii, dar si creşterea consumului de carne rosie peste tot in lume“, spune Frank Hu, profesor de nutritie şi epidemiologie la Facultatea de sanatate publica de la Harvard, principalul autor al studiului.

related posts

Modifică setările cookies