Coroana britanică mai are un succesor: Prințesa Eugenie a născut un băiat


Prințesa Eugenie de York și soțul ei, antreprenorul Jack Brooksbank, au devenit părinți odată cu venirea pe lume a primului lor copil. Băiatul, al 9-lea strănepot al Reginei Elisabeta a II-a, are dreptul să revendice tronul Regatului.


Prințesa Eugenie a născut în cursul zilei de marți, 9 februarie 2021, și a provocat deja agitație la Palatul Buckingham. Fiul ei, care este al nouălea strănepot al Reginei, a devenit al 11-lea pretendent la tron, după mama sa. Venirea sa pe lume l-a retrogradat o poziție în linia e succesiune pe Prințul Edward, cel de-al patrulea fiu al Reginei Elisabeta a II-a.

În ciuda acestui drept, nou-născutul nu va primi, cel puțin deocamdată, niciun titlu regal. De regulă, membrii Casei Regale se aleg cu titluri nobiliare în momentul căsătoriei (cum a fost cazul Prințului Harry, care a primit titlul de Duce de Sussex), însă nu e o regulă.

Prințesa Eugenie și soțul ei nu s-au ales cu niciun titlu în momentul în care s-au căsătorit, în anul 2018, motiv pentru care au fost nevoiți să muncească pentru propriile venituri. Pe lângă activitatea sa caritabilă, realizată în numele Casei Regale, Prințesa Eugenie este director al unei galerii de artă din Londra.

Cel mai probabil, și fiul ei va trebui să muncească pentru a se întreține.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Miliția Modei: Costi Diță, despre Jude Law: „Dacă mă îmbrăcam eu așa, îmi dădea lumea bani pe stradă” 

  • Coroana britanică mai are un succesor: Prințesa Eugenie a născut un băiat

related posts

Modifică setările cookies