Cu bebelusul in vacanta la mare. Cum il protejezi de insolatie si care sunt beneficiile mersului la plaja


Esti o mare iubitoare a vacantelor pe malul marii, a soarelui si aerului sarat, asa incat aproape nu concepi un concediu departe de valurile inspumate? Familia ta s-a mai imbogatit cu un potential fan al curelor heliomarine. De tine depinde [...]


Esti o mare iubitoare a vacantelor pe malul marii, a soarelui si aerului sarat, asa incat aproape nu concepi un concediu departe de valurile inspumate?

Familia ta s-a mai imbogatit cu un potential fan al curelor heliomarine. De tine depinde ca, ajutata de tatic, sa-l faci pe bebelusul tau sa simta cat de bine este intr-o asemenea vacanta.

Prima iesire la mare in trei este cea mai anevoioasa. Daca bebe are mai putin de trei ani, aproape toata atentia o vei concentra pe dorintele si nevoile sale.

Te vei incarca cu foarte multe bagaje, unele intr-adevar utile, altele nu. In timp, si tu, si taticul veti capata abilitatea de a duce in vacante numai ceea ce va este intr-adevar necesar. Oricum, bagajul este cu atat mai variat, cu cat copilasul este mai mic.

Cateva idei pentru prima iesire la mare:
- se recomanda ca pana la varsta de 6 luni sa fie ferit de razele soarelui. Pielea sa este deosebit de sensibila si se poate arde chiar si dupa 10 minute de expunere, indiferent daca este innorat sau nu.
- pentru a evita aglomeratia si temperaturile mari, o idee ar fi sa va planificati vacanta inafara sezonului sau cat mai aproape de inceputul ori de finalul acestuia
- iesiti la plaja dimineata devreme sau dupa-amiaza tarziu cand soarele nu arde atat de puternic
- evita sa stati in lumina directa si daca ai posibilitatea, alege pentru cel mic umbra naturala
- supravegheaza-l impreuna cu tati tot timpul. Fiti deosebit de atenti daca micutul intra in apa sau este aglomeratie pe plaja. Nu il lasa sa puna in gurita nisip, scoici sau pietre. Nu este nici igienic si se poate rani foarte usor. Este bine sa-i protejezi urechile de apa si vant.
- hidrateaza-l, fereste-l de caldura
- nu uita sa ai la tine o geanta cu schimburi, prosop, scutece, crema, servetele umede

Ce variante de protectie impotriva soarelui sunt:
- creme speciale pentru varsta lui (cele pentru adult pot cauza iritatii ale pielii) cu factor de protectie crescut (50+)
- daca sta in carut, acesta trebuie prevazut cu o copertina speciala de protectie impotriva razelor UV. De mare ajutor sunt insa acele corturi cu protectie UV, speciale pentru aceste situatii.
- un costumas il protejeaza in partea superioara a corpului (umeri, brate, copase)
- palarie: cu boruri mari, de culori deschise sau alba
- sosetute subtiri sau sabotei pentru a-i proteja piciorusele cand se odihneste sau se joaca
- ochelari speciali de protectie. Lentilele gri sunt indicate in conditii de soare stralucitor si nu deformeaza culorile. Acest tip de ochelari actioneaza ca un filtru in calea razelor ultraviolete si exista modele adaptate varstei copilului.

Cura heliomarina este indicata in prevenirea si tratarea multor afectiuni, de aceea este indicata pentru toata familia.

La cei mici ajuta pentru:
- afectiuni ale aparatului respirator: bronsite, infectii respiratorii repetate, sinuzite etc
- astm, diverse alergii
- prevenirea si tratarea rahitismului
- afectiuni dermatologice
- anemii

Este sanatos ca cei mici sa petreaca mult timp in aer curat, dar nu se recomanda expunerea fara protectie la soare, in special la copilasii sub 3 ani. Expunerea exagerata la soare in copilarie creste riscul de dezvoltare a melanomului malign al pielii (una din cele mai grave forme de cancer).

Pentru a minimaliza actiunea nociva a razelor UV asupra pielii copiilor, se recomanda aplicarea cremelor protectoare cu filtre in orice anotimp. Nu trebuie sa uitam ca atat pielea fetei, cat si cea a corpului copiilor au nevoie de protectie.

Pentru pielea copiilor trebuie sa alegem produse cu factorul cel mai inalt de protectie (SPF 50+ sau 30), deoarece pielea lor este foarte delicata. O solutie buna o constituie folosirea produselor cu un continut de filtre chimice si minerale ce asigura o protectie inalta si minimizează riscul de aparitie a reactiei de intoleranta.

Cremele pentru nou-nascuti trebuie sa fie selectate foarte atent. E necesar sa le alegem numai pe acelea care sunt special concepute pentru copii si raspund nevoilor pielii lor imature (subtire si delicata). Produsele trebuie sa fie hipoalergenice si rezistente la apa. In  mod special, preparatele alese trebuie sa fie testate dermatologic si clinic. Un avantaj suplimentar il reprezintă ingredintele ce previn uscarea si iritarea pielii. Cremele protectoare pentru copii nu ar trebui sa contina substante parfumate ce pot cauza alergii.

Crema de protectie solara pentru fata si corp a fost creata cu scopul de a oferi o protectie eficienta si sigura pielii sensibile a copiilor impotriva  actiunii negative a soarelui si factorilor externi. Formula cremei imbogatite cu ulei de passiflora calmează iritatiile si reduce impactul negativ al factorilor externi.

Acidul folic completează formula cremei, oferind celulelor pielii protectie suplimentara. Extractul uleios de Laminaria ochroleuca (alge brune) asigura hidratarea adecvata pielii, prevenind uscarea si pierderea de apa.

Efectele tonice ale marii si ale soarelui vor creste pofta de mancare si rezistenta organismului copilasului tau. Prin urmare…valurile va asteapta!

related posts

Modifică setările cookies