“Cu mama la muzeu”, un program pentru copii si parinti la Muzeul Satului din Bucuresti


Muzeul National al satului “Dimitrie Gusti” din Capitala organizeaza, la fiecare sfarsit de saptamana, in perioada 17 noiembrie 2012 – 19 decembrie 2012 programul educativ “Cu mama la muzeu”, dedicat petrecerii timpului liber in mod creativ in ambianta muzeului. Astfel, [...]


Muzeul National al satului “Dimitrie Gusti” din Capitala organizeaza, la fiecare sfarsit de saptamana, in perioada 17 noiembrie 2012 – 19 decembrie 2012 programul educativ “Cu mama la muzeu”, dedicat petrecerii timpului liber in mod creativ in ambianta muzeului.

Astfel, in aceasta perioada, copiii si parintii vor putea sa participe, sub coordonarea unor profesori, la confectionarea de masti populare in stil traditional, a sorcovei si vor afla cum se confectioneaza steaua de Craciun cu care merg la colindat sau vor decora turta dulce. Toate aceste activitati se intampla la gura sobei, unde actori cunoscuti vor depana povestile copilariei.

Atelierele sunt destinate copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani, pretul fiecaruia dintre ateliere fiind de 20 lei pentru fiecare participant, informeaza Mediafax.

De asemenea, in cadrul programului “Cu mama la muzeu” copiii pot participa la un atelier de origami-kirigami, organizat de Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” in colaborare cu Societatea Ornitologica Romana. Pretul acestui atelier este de 10 lei pentru fiecare participant, anunta reprezentantii muzeului.

La fiecare dintre ateliere, activitatile vor cuprinde si o sectiune intitulata “Casuta cu povesti”, in care un actor va povesti “la gura sobei” din lumea cartilor pentru copii.

related posts

Modifică setările cookies