Cum alegi cel mai bun biberon pentru a hrani un bebelus


Care sunt cele mai bune recipiente pentru bebelusul meu? Iata o intrebare frecventa pe care o primesc pediatrii de la mamele care nu-si nu pot alapta bebelusii. Toate recipientele prezinta avantaje si dezavantaje, fie ca sunt din plastic sau din [...]


Care sunt cele mai bune recipiente pentru bebelusul meu? Iata o intrebare frecventa pe care o primesc pediatrii de la mamele care nu-si nu pot alapta bebelusii. Toate recipientele prezinta avantaje si dezavantaje, fie ca sunt din plastic sau din sticla.

Plastic sau sticla? Aceasta este dilema multor parinti cand trebuie sa achizitioneze accesorii pentru hranirea bebelusilor. La ora actuala, oferta de biberoane si tentine este foarte bogata.

In fata diversitatii de modele de biberoane si tetine, unii parinti ar putea fi derutati. Cea mai numeroasa este gama de biberoane din plastic.

Avantajul la biberoanele din plastic este ca sunt usoare, sunt rezistente in timp, dezavantajul fiind ca se sterilizeaza mai greu, pot ramane diverse resturi alimentare pe ele si necesita sa fie schimbate mai des.

Desi nu foarte populare, biberoanele din sticla sunt mult mai sigure in ceea ce priveste siguranta alimentelor.

Exista 3 tipuri de sterilizare, iar specialistii spun ca eficienta este aceeasi:
1. la rece – cu substante chimice
2. la cald – prin fierbere sau abur
3. la microunde

Pentru o curatare mai usoara, exista biberoane cu gura mai mare sau cu fund detasabil. De asemenea, exista tetine speciale pentru o alimentatie corecta, care permit eliminarea gazelor in timpul suptului si prevenirea colicilor.

related posts

Modifică setările cookies