Cum alegi hainele pentru bebelusul tau


O parte din femeia cocheta si moderna din tine s-a transformat acum in mamica grijulie care isi doreste ca micutul ei sa aiba cele mai grozave hainute. Insa … ce inseamna “grozave”? Pana in clipa in care copilasul tau te [...]


O parte din femeia cocheta si moderna din tine s-a transformat acum in mamica grijulie care isi doreste ca micutul ei sa aiba cele mai grozave hainute. Insa … ce inseamna “grozave”?

Pana in clipa in care copilasul tau te va putea insoti in magazine si isi va manifesta primele gusturi in aceasta directie, tu esti cea care ii va alege imbracamintea. Cateodata cautarea incepe inainte chiar de a naste.

Vei alege roz daca e fetita si bleu daca e baietel, asa cum te va intreba si viitoarea bunica? Multe mamici, chiar daca stiu sexul viitorului copil se orienteaza catre alte culori: verde, porocaliu, mov dorind sa iasa din cutuma roz-bleu. Il poti considera ca fiind si primul pas al puiului tau catre originalitate. In ziua de astazi ti se ofera o paleta generoasa de culori intr-o varietate extraordinara de modele.

Citeste si: Afla unde este indicat sa doarma bebelusul

La prima vedere este usor sa alegi. Raman insa doua conditii majore pe care aceste hainute trebuie sa le indeplineasca: calitatea si confortul. Desigur ca iti doresti ca piciul tau, indiferent de varsta, sa atraga privirile admirative ale tuturor. Este mandria oricarei mamici sa auda: “Ce copil frumos!”

Nu uita insa ca un bebelus nu percepe lauda altora. El se simte bine in hainute moi, finisate cu grija.

Alege hainute din bumbac 100%. Este ideal pentru pielea celui mic pentru ca nu va cauza iritatii si va lasa pielea sa respire.

Usor de imbracat inseamna confort si pentru cel mic, dar si pentru tine. Cu cat sunt mai mici, cu atat nu vor agrea sa fie ridicati, coborati, rasuciti cand pe o parte, cand pe alta ca, in sfarsit toti nastureii sau capsele sa fie inchise.

Citeste si: 13 lucruri pe care nu merita sa le cumperi in primul an de viata al bebelusului

Cu cat mai simplu, cu atat mai bine. Sunt multe tipuri de body: cu capse care se inchid pe umeri sau in fata ca o jachetica. Important este sa aiba un sistem de inchidere intre picioruse (de preferat cu capse) si sa fie usor de trecut peste cap.

Hainutele trebuie sa fie inofensive, asa incat sa nu reprezinte nici un pericol pentru cel mic: fara snururi, panglici sau fermoare, cusaturi intarite (broderii). Fii atenta la etichetele care de multe ori sunt dure si jeneaza. Este mult mai bine sa le elimini.

Alege cu atentie marimea potrivita. Nici adultii nu se simt comod in haine mici, stramte si care dau senzatia de sufocare ori in haine largi care se rasucesc pe corp. De ce n-ar simti si bebe acelasi lucru? Chiar daca te gandesti ca o marime un pic mai mare inseamna si un timp mai indelungat de folosire, cele mai bune hainute sunt cele pentru varsta lui.

Un articol de imbracaminte care intruneste toate aceste conditii este cel pe care l-ar aprecia si micutul tau. Calitatea si confortul este dat de catre acestea, nu de ceea ce scrie pe eticheta.

Citeste si: 3 sfaturi simple pentru a avea grija de pielea bebelusului tau

Multe persoane au impresia ca valoarea calitativa a unui produs se reflecta numai in numele producatorului. Desigur ca exista firme care si-au castigat un loc binemeritat in productia textila, dar nu cheltui bani numai pentru ceea ce scrie pe eticheta.

Bebelusul tau se simte bine si daca nu poarta pe bluzita un anumit logo. Investeste in ceea ce primeaza: calitate si confort. Nu ar fi o idee rea daca, pe masura ce copilasul tau creste, sa ii insufli un asemenea mod de a gandi.

Asa te asiguri ca nu va cadea in capcana de a-ti cere sa-i cumperi un lucru numai pentru ca pe el scrie un nume cunoscut. Il poti invata inca de mic sa-si dezvolte standarde care il vor ghida sa devina o persoana cu simt practic.

related posts

Modifică setările cookies