Cum au influentat printesele Disney numele copiilor. Cele mai populare personaje care s-au transformat in trenduri pentru botezarea bebelusilor


Odata cu animatia Frozen, milioane de fetite s-au indragostit de cele doua printese din poveste, Elsa si Anna, astfel ca nu putini sunt parintii care cauta papusi si haine cu cele doua personaje.Printesele Disney au reprezentat intotdeauna o influenta in ceea ce priveste copilaria copiilor, dar si a numelor alese de parinti pentru bebelusii lor.


La inceputul anilor 2000, cei de la Disney au inceput o campanie solida de marketing prin care si-au promovat opt dintre cele mai cunoscute printese: Ariel, Belle, Cinderella, Jasmine, Mulan, Pocahontas, Sleeping Beauty (Aurora) si Snow White, iar de atunci inca trei printese au intrat in acest club: Tiana, Rapunzel si Merida, in timp ce Anna si Elsa sunt cele mai noi personaje din universul Disney.


Potrivit unor studii realizate de Social Security Administration, citat de huffingtonspost.com, in 2013, numele Merida a avut o crestere de 474%, iar in 2010, numarul parintilor care au ales Tiana ca nume pentru copiii lor s-a dublat.

Popularitatea numelui Elsa a inceput sa creasca de la inceputul anilor '90, insa odata cu aparitia animatiei Frozen aceasta este din ce in ce mai mare, acelasi lucru intamplandu-se si in cazul numelui Anna.


Dintre numele printeselor Disney, cele mai utilizate sunt Tiana, Esmeralda, Jasmine, Ariel si Aurora.  

related posts

Modifică setările cookies