Cum indepartezi petele de lipici de pe hainele copilului tau


Ai in familie un mic artist care reuseste sa obtina adevarate opere de arte prin lipirea unor obiecte pe care tu nu le-ai fi asociat niciodata. Din pacate insa, in momentul in care incepe sa dea frau liber imaginatiei nu [...]


Ai in familie un mic artist care reuseste sa obtina adevarate opere de arte prin lipirea unor obiecte pe care tu nu le-ai fi asociat niciodata. Din pacate insa, in momentul in care incepe sa dea frau liber imaginatiei nu se mai gandeste la nimic, iar spatiul de lucru si echipamentul se murdaresc. Nu stii cum sa indepartezi petele de lipici de pe hainele copilului tau? Iti venim in ajutor.

De indata ce se intareste, tipul de lipici care a creat murdaria este greu de identificat, ceea ce transforma obiectivul mamicilor de a curata murdaria intr-o misiune imposibila.

Te numeri si tu printre parintii care nu reusesc sa indeparteze lipiciul de pe articolele vestimentare, mobila sau materialele textile din casa? Avem solutiile ideale pentru tine.

Citeste si: Cum sa indepartezi petele de noroi de pe hainele copilului

Cum indepartezi lipiciul de pe haine

Exista o multime de tipuri de lipici, iar primul pas pe care trebuie sa-l faca orice mamica inainte de a incepe procesul de curatare este acela de a verifica precizarile de pe tuburile folosite de micut.

Ai impresia ca nu mai poti scapa de petele de lipici? Nu iti face griji! Vanish Oxi Action Pudra contine Oxi Powerlift indeparteaza toate tipurile de pete, de la cele pe care le poti vedea cu usurinta pana la cele mai dificile care pot fi ascunse. Poate fi folosit fara riscuri atat pe tesaturile colorate, cat si pe cele albe. 

Exista sansa ca producatorii sa fi specificat modul de inlaturare al lipiciului, specificatie care ar usura munca mamicilor. Daca nu exista precizarea aceasta, exista cateva reguli generale care pot fi aplicate cu incredere:

  1. Indeparteaza cu ajutorul unui cutit stratul intarit de lipici de pe hainuta.
  2. Inmoaie articolul vestimentar in apa si vezi daca lipiciul se indeparteaza.
  3. Foloseste apa fierbinte pentru a curata murdaria si repeta procesul in cazul in care nu da rezultate de la prima incercare.
  4. Lasa hainuta sa se usuce si, daca pata reapare, inmoaie din nou in zona in apa rece.
  5. Lasa articolul vestimentar sa se usuce si aplica deasupra petei un solvent de curatare, lasa-l sa-si faca efectul si apoi clateste din nou.

Citeste si: Copiii si murdaria. Uite ce beneficii pot avea micutii care se joaca in locuri mai putin curate

Cum indepartezi lipiciul de pe covor sau mobilier

  1. Indeparteaza cu ajutorul unui cutita excesul de lipici intarit.
  2. Amesteca o lingurita de detergent pentru vase cu doua cesti de apa rece.
  3. Curata cu grija pata folosind o carpa curata.
  4. Folosind un alt material uscat si curat, sterge zona murdara pana cand se usuca. In cazul in care pata persista, repeta pasii anteriori.

Petele mai vechi, de care nu te-ai ocupat la momentul potrivit, ar putea ridica ceva mai multe probleme. Indepartarea lor nu este imposibila insa, mai ales daca folosesti acetona si cureti cu grija zona afectata. 

related posts

Modifică setările cookies