Cum sarbatoreste 8 Martie copilul care nu are mamica


Chiar daca poarta numele de “Ziua Mamei”, sarbatoarea de 8 martie este, de fapt, o zi in care copiii joaca cel mai important rol. Taticii care isi cresc micutii pe cont propriu pot profita deci de eveniment si pot petrece [...]


Chiar daca poarta numele de “Ziua Mamei”, sarbatoarea de 8 martie este, de fapt, o zi in care copiii joaca cel mai important rol. Taticii care isi cresc micutii pe cont propriu pot profita deci de eveniment si pot petrece mai mult timp alaturi de copii fara sa-si faca griji ca prezenta lor nu va fi suficienta pentru copii.

Probabil ca orice tatic singur va recunoaste ca, indiferent de ceea ce s-a intamplat intre el si fosta partenera, va avea intotdeauna sentimente frumoase pentru ea. Mama copilului sau va avea mereu un loc aparte in sufletul taticului, iar dragostea aceasta se va rasfrange si asupra nazdravanului care i-a unit.

Ziua de 8 Martie trebuie sa se roteasca in jurul faptului ca iubirea este cel mai frumos sentiment din lume. In calitate de parinte singur, vorbeste-i copilului tau despre sentimentele pe care i le porti, despre grija pe care i-o poarta si celalat parinte si aminteste-i in mod constant ca este iubit si ocrotit.

Profita de sarbatoarea de 8 martie si petrece timp de calitate alaturi de puiul tau. Propune-i sa faceti tot felul de obiecte homemade, intreaba-l daca vrea sa gatiti impreuna, iesiti in parc sau la muzeu si incercati sa pregatiti o surpriza frumoasa in cinstea mamei, a carei zi o onorati.

Daca nu este foarte dureros, incercati s-o invitati si pe mamica in oras si petreceti putin timp in formula completa. Micutul ar putea aprecia aceasta initiativa si, in mod sigur, indiferent de relatiile voastre de acum, puteti face ceva bun pentru nazdravan.

Echilibrul si armonia sunt doua elemente pe care un copil mic trebuie sa le vada intre cele mai importante persoane din viata lui, adica parintii, deci nu excludeti posibilitatea unei activitati in formula completa.

Mare atentie insa! Oricat de bune ar fi relatiile dintre tine si mama copilului, daca nu aveti de gand sa va impacati, nu-i dati copilului o alta senzatie. Orice micut isi doreste in ascuns ca mama si tata sa ramana impreuna pentru totdeauna, iar mesajele pe care i le transmiteti l-ar putea deruta.

Comunicarea va fi, si de aceasta data, raspunsul tuturor confuziilor, asa ca daca ii explicati piciului cum stau lucrurile intre voi, micutul va sta linistit si sa ve bucura de iesirea in familie.

Faptul ca esti tatic singur de 8 Martie nu trebuie sa reprezinte o tragedie, asa ca nu-ti face griji si bucura-te de timpul petrecut alaturi de copilul tau.

related posts

Modifică setările cookies