Dedicaţie pentru mame! Cea mai rapidă femeie din lume, cu copilul pe pistă


Jamaicana Shelly-Ann Fraser-Pryce (32 de ani) e atleta care domină de un deceniu încoace proba de sprint pe distanţa de 100 de metri. Ultima sa victorie majoră, la Campionatul Mondial de la Doha a fost însă prima în calitate de mamă.


Ca termen de comparaţie, Fraser-Pryce e o copie a conaţionalului Usain Bolt în atletismul feminin. Supranumită „Racheta de buzunar” pentru faptul că măsoară doar 1,52 metri şi pentru starturile sale explozive, Shelly-Ann a câştigat duminică, în Qatar, al patrulea titlu mondial din carieră, după cele din 2009, 2013 şi 2015.

Impresionant e faptul că succesul din 2019 are în spate aproape doi ani de pauză, perioadă în care jamaicana a devenit mama unui băieţel, Zyon.

Citește și Ţi se face pielea de găină! Lecţie de viaţă la Mondialul de fotbal feminin

E o victorie pentru toate mamele”, a precizat sportiva din Caraibe după ce a trecut prima linia de sosire a cursei de 100 de metri de la Doha, în doar 10 secunde şi 71 de sutimi. Imediat după ce şi-a spulberat adversarele, Shelly-Ann Fraser-Pryce şi-a luat în braţe copilul şi a făcut un emoţionant tur de onoare.

Mesajul lui Fraser-Pryce a fost ca o descătuşare după ce multă lume i-a sugerat în 2017, atunci când a rămas însărcinată, să renunţe la atletism. „Fiecare are dreptul la o opinie, dar eu am simţit că mai am ceva de făcut”, a precizat cea mai rapidă femeie de pe mapamond.

  • Dedicaţie pentru mame! Cea mai rapidă femeie din lume, cu copilul pe pistă

related posts

Modifică setările cookies