Descopera beneficiile rasului in dezvoltarea psihomotorie a bebelusului


Nimic nu se compara cu o portie sanatoasa de ras. Rasul relaxeaza muschii, dezvolta creierul, are functie sociala si induce o stare generala de bine copilasului tau. Daca esti mamica pentru prima oara, poate ca inca ai proaspata in memorie [...]


Nimic nu se compara cu o portie sanatoasa de ras. Rasul relaxeaza muschii, dezvolta creierul, are functie sociala si induce o stare generala de bine copilasului tau.

Daca esti mamica pentru prima oara, poate ca inca ai proaspata in memorie amintirea primului zambet al bebelusului tau. Desi de-abia aparuse pe lume, ai fost surprinsa sa constati ca, la nici o saptamana, micutul tau iti zambea suav de fiecare data cand te apropiai de el si ii vorbeai.

Intr-adevar, bebelusii sunt capabili sa zambeasca inca de cand se nasc. Beneficiile pe care rasul le aduce cu sine sunt nepretuite, unde mai pui ca nu costa nimic si se transmit fulgerator tuturor celor din apropierea strengarului.

Un ras in cascade pentru un copil sanatos

Expertii au concluzionat ca un copil mic poate sa rada si de 400 de ori pe zi. Primele momente in care iti vei surprinde copilasul surazand vor fi atunci cand doarme. Se spune ca un copil care zambeste sau rade in somn este vizitat de ingerasi. Nu stim daca e adevarat, insa ce stim sigur este ca in acele momente creierul micutului rememoreaza lucrurile pozitive petrecute peste zi.

Asadar, rasul nu poate aparea daca mediul in care traieste bebelusul este unul auster, plin de lispuri. Se spune ca rasul e molipsitor. Exact asa se intampla si in cazul rasului la nou-nascuti si copiii mici. O atmosfera relaxata, in care nazdravanul simte ca este iubit si i se poarta de grija va declansa, ca la comanda, veselia pe chipul lui.

Concret, rasul contribuie la:

- un somn profund, in timpul caruia organismul celui mic se odihneste si se dezvolta
- intarirea sistemului imunitar al bebelusului
- cresterea nivelului coloesterolului bun, care ajuta la functionarea optima a inimii
- reducerea tensiunii arteriale
- optimizarea functiilor sistemului digestiv
- prevenirea infarctului miocardic
- consumarea optima a surplusului de energie
- relaxarea si exersarea intregului sistem muscular, nu doar a muschilor faciali
- inducerea emotiilor pozitive si reducerea gandurilor negative, a stresului si maniei

Potrivit cercetatorilor, vizionarea comediilor are acelasi efect benefic ca o cura cu vitamine sau ca practicarea exercitiilor fizice. Mai mult, situatiile comice din filme sau desene animate sunt o alternativa eficienta de tratament in randul persoanelor care sufera de boli cardiovasculare.

In plus, bebelusii care se dezvolta inconjurati de adulti ce isi pastreaza calmul si zambetul pe buze, vor deveni la randul lor persoane pline de optimism si spontaneitate.

Departe de a fi o trasatura negativa, oamenii de stiinta cred ca rasul este contagios. Potrivit acestora, este suficient ca o persoana sa spuna o gluma si o alta sa inceapa sa rada, pentru ca toti cei care trec pe langa ele sa zambeasca sau sa rada fara sa fi auzit ce-au discutat.

In functie de varsta lor, psihologii sunt de parere ca zambetul micutilor poate fi impartit pe categorii:
- Zambet reflex (intre 0-6 saptamani)
- Zambet de raspuns (intre 6-8 saptamani)
- Zambet social (intre 2-3 luni)
- Zambet impartit tuturor (de la 6 luni)
- Zambet selectiv (de la 9 luni)

Daca micutul tau zambeste mai tot timpul dupa implinirea varstei de un an, bucura-te: ai un copil cu simtul umorului dezvoltat, fapt ce-i va aduce numai beneficii mai tarziu, in viata.

Rasul nu are efecte benefice doar asupra odorului tau. Daca vrei sa-ti recapeti cat mai repede silueta dupa ce ai nascut, bucura-te si tu alaturi de micut, pentru ca o portie buna de ras topeste caloriile cat ai zice: “ha ha ha”.

related posts

Modifică setările cookies