Discutii fara sfarsit la cafea. Cercetatorii au gasit explicatia pentru aceasta placere a femeilor


Imaginea clasica in care doua tinere stau la cafea si isi barfesc prietenele ar putea ascunde mai mult decat placerea unei conversatii. Un studiu realizat de un profesor de lingvistica afirma ca femeile simt nevoia de a discuta intre ele, [...]


Imaginea clasica in care doua tinere stau la cafea si isi barfesc prietenele ar putea ascunde mai mult decat placerea unei conversatii.

Un studiu realizat de un profesor de lingvistica afirma ca femeile simt nevoia de a discuta intre ele, pentru ca in felul acesta apara valorile comunitatii in care traiesc.

Cartea lui John Locke, intitulata “Dueluri si Duete”, lanseaza ideea ca barfa nu este ceva negativ, ci o discutie prin care femeile afirma si sustin un anumit cod moral.

Spre exemplu, potrivit unui sondaj, printre subiectele predilecte de barfa se numara femeile care nu sunt gospodine, cele care nu sunt mame devotate sau femeile frivole. Aceste ipostaze sunt amenintari la adresa unei comunitati si prin urmare dezbaterea lor este benefica.

Spre deosebire de femei, barbatii cauta sa-si afirme mai direct opiniile si personalitatea, preferand conflictele deschise. Inclinatia lor de a-si arata puterea se observa si in modul de a discuta sau de a dezbate o problema. Astfel, ei nu se tem sa insulte pe altii sau sa le spuna direct ca sunt prost imbracati, lucru pe care femeile nu l-ar face niciodata.

De altfel, barfa despre altii sau impartasirea propriilor secrete este o metoda prin care femeile intretin o relatie stransa intre ele.

Pentru barbati, in schimb, conversatia este mai curand o metoda elevata de seducere a unei partenere, fiind echivalentul penelor colorate ale paunului, afirma John Locke.

related posts

Modifică setările cookies