Epidemie de rujeola in Romania. Cei mai afectati sunt copiii mai mici de un an


Medicii trag un semnal de alarma – ne confruntam cu o epidemie de cazuri de rujeola. Sunt de 20 de ori mai multe decat anul trecut, avertizeaza doctorii. In Timisoara, cate sase micuti ajung, in fiecare zi, la spital cu [...]


Medicii trag un semnal de alarma – ne confruntam cu o epidemie de cazuri de rujeola. Sunt de 20 de ori mai multe decat anul trecut, avertizeaza doctorii.

In Timisoara, cate sase micuti ajung, in fiecare zi, la spital cu simptomele acestei boli. Jumatate dintre ei sunt, din pacate, sugari.

Rujeola este o boala infectioasa a copilariei, cauzata de un virus extrem de puternic. Pacientul face febra mare, apoi apare o eruptia extinsa pe piele. In cazul sugarilor, pot aparea insa complicatii grave.

Pe bebelusi, doar laptele matern ii poate proteja de acest pericol, iar in cazul copiilor cu varste cuprinse intre 1 an si 1 an si 3 luni este recomandata vaccinarea.

Ministerul Sanatatii atrage atentia ca anul acesta s-a confruntat cu peste 3.000 de cazuri de rujeola, fata de 193, cate au fost inregistrate in 2010.

Sursa: StirileProTv

related posts

Modifică setările cookies