Esti proaspat tatic? Vezi 4 idei simple prin care sa te imprietenesti cu bebelusul tau


Legaturile dintre mama si copil se formeaza inca din perioada in care fatul se afla in pantecele mamicii lui si se accentueaza de-a lungul timpului, odata cu alaptarea si schimbarea scutecelor. Cum ramane insa cu taticul si modul lui de [...]


Legaturile dintre mama si copil se formeaza inca din perioada in care fatul se afla in pantecele mamicii lui si se accentueaza de-a lungul timpului, odata cu alaptarea si schimbarea scutecelor. Cum ramane insa cu taticul si modul lui de a relationa cu bebelusul?

Nou-nascutii si taticii lor au un mod aparte de a comunica, total diferit de formele de relationare pe care le adopta proaspata mamica in raport cu bebelusul ei – tatal si copilul “vorbesc” o limba proprie, inteleasa doar de ei, care necesita mult mai multa creativitate si determinare.

Cu toate ca inainte taticii nu prea stiau cum sa se comporte cu noul membru al familiei si evitau sa se implice in activitatile care aveau legatura cu cei mici de teama sa nu comita gafe, acum tot mai multi tati incearca sa invete cum sa relationeze mai bine si mai eficient cu bebelusul lor.

Daca te numeri printre ei, iata cateva idei simple, care ti-ar putea fi de mare ajutor:

1. Pregateste-i biberonul de la miezul noptii
Propune-i sotiei tale sa te lase sa-l hranesti pe cel mic intr-un moment al zilei in care puteti fi doar voi doi impreuna. La inceput va putin mai greu, dar te vei obisnui cu timpul si-ti va placea sa impartasesti cateva zeci de minute speciale doar cu bebelusul tau.

2. Priveste-l

Copiii mici adora sa se uite la fete si la particularitatile acestora, cu atat ma mult cu cat este vorba despre o persoana pe care o simt apropiata.

De cealalta parte, vei fi surprins sa observi micile schimbari care se ivesc de la o zi la alta in ceea ce-l priveste pe micutul tau. Privindu-l, vei observa cand si daca face gropite in obraji cand rade, cat de mult ii cresc unghiutele intr-o anumite perioada si ce reactii are in functie de starea lui de spirit.

3. Joaca-te de-a cangurul

Aceasta solutie ii va fi de mare ajutor si sotiei tale. O poti ajuta sa gateasca, sa faca putina ordine sau sa se ocupe de treburile casnice, purtandu-l pe micut in marsupiu. In plus, contactul fizic cu bebelusul te va ajuta sa creezi rapid o legatura cu el.

4. Fa-i baie

Combinatia de tipete si piele alunecoasa te intimideaza? Nu este cazul. Ce-ai zice sa-l bagi pe micut in cada cu tine, sa-l tii pe piept si sa-i faci baita in acest fel? Apropierea va face toate diferenta.

5. Citeste-i

Fie ca este vorba despre un articol sportiv, fie ca ai ales o poveste de adormit copiii, faptul ca iti va auzi vocea ii va placea la nebunie celui mic. Mai mult decat atat, aceasta activitate ii va stimula simturile. Auzindu-ti vocea, el iti va intelege mai bine emotiile si pana la varsta de un an va avea inmagazinate toate suntele care-l vor ajuta sa inceapa sa vorbeasca.

6. Pregateste masa pentru voi doi

Daca micutul tau are varsta potrivita pentru mancare solida, pregateste o masa pentru voi doi. Te vei distra urmarindu-l cum incearca sa manance si-l vei putea ajuta cand intampina dificultati.

7. Schimba-i scutecul

Proba suprema in relationarea cu cel mic este schimbarea scutecului. Activitate de care cei mai multi tatici fug, schimbarea si curatarea celui mic pot reprezenta o buna ocazie de a vorbi cu cel mic, de a-l linisti si de a interactiona. In plus, taticii vor intelege mai bine prin ce trec mamele daca fac aceleasi activitati ca si ele.

Oricare ar fi sfatul pe care vrei sa-l urmezi, important este sa fii mereu deschis si sa tratezi activitatile pe care le impartasesti cu cel mic cu mult entuziasm.

Rabdarea este, de asemenea, un factor important de care nu ar trebui sa uiti. Cu determinare si o atitudine pozitiva, legatura dintre tine si bebelusul tau se poate imbunatati semnificativ.

related posts

Modifică setările cookies