Fata sau baiat? Sexul copilului, intre mit si realitate


Cu siguranta ai auzit nenumarate mituri despre sarcina, mai ales cand vine vorba de “ghicitul” sexului viitorului bebelus.


Poftele

Mit: Copilul tau va fi fetita daca iti este mereu pofta de dulciuri. Daca iti este pofta de alimente sarate, vei avea un baiat.

In realitate: Cercetatorii considera ca poftele sunt psihologice. In timpul sarcinii mirosul se “ascute”, de aceea dorim anumite alimente. Specialistii sustin ca poftele sunt frecvente la femeile care cred in acest mit.

Forma burtii

Mit: Daca burtica ta este joasa, mitul spune ca vei avea baietel. Astepti o fetita daca ai burta inalta.

In realitate: Specialistii sunt de parere ca forma si pozitia burticii de gravida sunt determinate de tonusul muscular al bebelusului.

Picioarele reci

Mit: Vei avea baiat daca in timpul sarcinii ai picioarele reci.

In realitate: Picioarele reci sunt semnul unei circulatii deficitare. Totusi, expertii din Germania au descoperit ca femeile care nasc baieti se confrunta cu aceasta problema.

Fata mamei

Mit: O fata roza si rotunda in sarcina iti spune ca vei avea o fetita.

In realitate: Cercetatorii din Franta au descoperit ca exista 90% sanse ca femeile care sufera de acnee in timpul sarcinii sa nasca o fetita.

Ritmul cardiac

Mit: Frecventa cardiaca fetala pentru baieti este sub 140, iar pentru fete este peste 140.

In realitate: Oamenii de stiinta au descoperit ca fetele au un ritm cardiac mai rapid, insa acest lucru se intampla doar dupa nastere.

Greutatea tatalui

Mit: Daca tatal se ingrasa in timpul sarcinii, veti avea o fetita. Daca tatal nu se ingrasa, copilul va fi baiat.

In realitate: Cercetatorii din Danemarca au facut un studiu pe 100 de tatici si au constatat ca aproape toti cei care s-au ingrasat au avut fete. Doar 5 tatici dintre cei care s-au ingrasat au avut baieti.

Probabil unele dintre miturile de mai sus ti se potrivesc, nu-i asa? Tine cont totusi de faptul ca sansele sunt destul de mari pentru ambele parti: 50%-50%.

Te-ai lovit de aceste semne in sarcina? Scrie-ne in sectiunea “Comentarii” daca tu crezi sau nu in aceste mituri si ce semne ti-au indicat care va fi sexul copilului tau.

related posts

Modifică setările cookies