Fiica celei mai bătrâne mame din lume își poate face buletin. Eliza Iliescu a împlinit 14 ani


Eliza Maria Bogdana Iliescu este în primul an de liceu, în ciuda faptului că abia azi a împlinit vârsta pentru a avea carte de identitate.


Aniversare importantă în familia Adrianei Iliescu, profesoara din Craiova care a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai vârstnică femeie din lume care a dat naștere unui copil. Fiica ei, Eliza Iliescu, împlinește azi vârsta care îi permite să aibă carte de identitate.

În ciuda vârstei ei, Eliza este deja elevă în anul I de liceu și urmează cursurile Grupului Școlar de Arte și Meserii „Dimitrie Paciurea” din Capitală. Eliza a ajuns aici prin repartizare computerizată, după ce a obținut o medie care nu a mulțumit-o la Evaluarea Națională de anul trecut. 

Eliza a absolvit anterior Școala Gimnazială 164 din București, unde a fost înscrisă încă de la vârsta de cinci ani. Față de colegii ei, fiica Adrianei Iliescu are un an avans, însă acest lucru nu a ajutat-o prea mult la școală. Deși îndrăgește Limba română și îi place să citească, în gimnaziu a avut probleme la Matematică, disciplină care i-a dat de furcă la Evaluarea Națională.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scoala Gimnaziala nr. 164 (@scoala164) on

 

Înainte de admiterea la liceu, Eliza Iliescu spunea că vrea să devină avocat, însă actuala instituție de învățământ pe care o frecventează nu o prea ajută să-și împlinească visul. Colegiul „Dimitrie Paciurea”, care funcționează în clădirea Combinatului Fondului Plastic, pregătește elevii pentru meserii în construcții și în domeniul fabricării produselor din lemn.

Ani la rând, Colegiul „Dimitrie Paciurea” a fost printre cele mai slabe licee din Capitală în ceea ce privește rata de promovare a examenului de Bacalaureat.

Însă, Eliza Iliescu se poate specializa fără probleme la Facultatea de Drept, dacă dorește să-și urmeze visul de a deveni avocat.

 

O mamă în Cartea Recordurilor

Adriana Iliescu, azi în vârstă de 80 de ani, este fost profesor universitar de Literatura română și autoare de cărți de povești pentru copii. La 16 ianuarie 2005, ea a născut la Maternitatea Giulești din Capitală o fetiță pe care a botezat-o Eliza Maria Bogdana. Adriana Iliescu avea 66 de ani și 320 de zile în momentul nașterii, fapt care i-a conferit statutul de cea mai vârstnică femeie din lume care dă naștere unui copil

Adriana Iliescu ar fi trebuit să aibă doi copii, însă sora geamănă a Elizei nu a supraviețuit sarcinii. În amintirea ei, Adriana Iliescu i-a dat Elizei și numele Bogdana, pe care îl pregătise pentru cea de-a doua ei fiică.

Considerat un miracol al naturii, Eliza Iliescu a venit pe lume grație unui tratament hormonal prin care a trecut mama ei și ca urmare a unei proceduri de fertilizare in vitro. Conform Daily Mail, atât ovulul, cât și sperma, au provenit de la donatori anonimi. „Avea toate condițiile pentru a purta o sarcină”, spunea atunci dr. Bogdan Marinescu, medicul care i-a urmărit sarcina.

  • Fiica celei mai bătrâne mame din lume își poate face buletin. Eliza Iliescu a împlinit 14 ani

related posts

Modifică setările cookies