Groapa uriasa in centrul Bucurestiului! Uite cum arata prima pictura 3D pe asfalt din Romania


Artistul german Manfred Stader a realizat prima pictura 3D pe asfalt din Romania, lucrarea – care prezinta o groapa traversata de o barna – fiind inaugurata duminica la intersectia dintre bulevardul Regina Maria si bulevardul Libertatii din Capitala. Artistul 3D [...]


Artistul german Manfred Stader a realizat prima pictura 3D pe asfalt din Romania, lucrarea – care prezinta o groapa traversata de o barna – fiind inaugurata duminica la intersectia dintre bulevardul Regina Maria si bulevardul Libertatii din Capitala.

Artistul 3D Street Art Manfred Stader a imbogatit patrimoniul artistic al Capitalei, imaginand o groapa tridimensionala, pe care a realizat-o la intersectia dintre bulevardul Regina Maria si bulevardul Libertatii, la rondul Cosbuc, langa Palatul Parlamentului. Pictura lui Stader este prima lucrare de acest gen instalata in aer liber in Romania.

Pictura masoara 3 x 5 metri si este un simbol al optimismului, caci reprezinta o groapa traversata de o barna presarata cu bunatati“, a declarat pictorul Manfred Stader, autorul lucrarii.

Manfred Stader este unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai curentului 3D Street Art. A inceput sa faca primele lucrari pe pavaj la inceputul anilor ’80, pe cand studia la faimoasa Städel Artschool din Frankfurt. A devenit recunoscut international prin dobandirea titlului de Master Madonnaro la competitia internationala de pictura stradala de la Grazie di Curtatone, Italia.

Cea mai populara forma a lucrarilor sale de street painting sunt proiectele interactive in cadrul carora admiratorii se fotografiaza sau se filmeaza in ipostaze in care relationeaza cu imaginea de pe pavaj.

Mediafax

related posts

Modifică setările cookies