In ce fel poate afecta sarcina prezenta unui fibrom uterin


Nu neglijati tratamentele recomandate pentru indepartarea unui fibrom uterin. Daca acesta este mai mic de 8 centimetri, el poate fi eliminat printr-o incizie foarte mica. Si in Romania se practica astazi operatiile laparoscopice, care presupun rezolvarea rapida si vindecarea leziunilor [...]


Nu neglijati tratamentele recomandate pentru indepartarea unui fibrom uterin. Daca acesta este mai mic de 8 centimetri, el poate fi eliminat printr-o incizie foarte mica.

Si in Romania se practica astazi operatiile laparoscopice, care presupun rezolvarea rapida si vindecarea leziunilor in timp record. In plus, acestea permit ulterior mentinerea cu succes a unei sarcini.

Diagnosticul de fibrom uterin se pune dupa o simpla ecografie. Este vorba de o tumora beningna care poate cauza sterilitate.

Exista si situatii cand pacientele cu fibrom uterin pot ramane insarcinate. In aceste cazuri, apare riscul de avort spontan sau nastere prematura. Totusi, medicii nu recomanda oprirea in evolutie a acestor sarcini. Pacientele urmeaza tratamente de sustinere si sunt atent monitorizate pe perioada sarcinii.

Afla mai multe despre tratamentul fibromului uterin din video de mai jos, de la “Ce se intampla, doctore?”.

related posts

Modifică setările cookies