Inelul contraceptiv, alternativa la pilulele anticonceptionale. Afla cat de eficient este si la ce interval se aplica


Inelul contraceptiv este un dispozitiv de 54 de mm care se aplica foarte usor si care are mai putine riscuri pentru sanatate prin continutul hormonal mai mic si modul de administrare specific (substantele active nu trec prin ficat, deci absorbtia [...]


Inelul contraceptiv este un dispozitiv de 54 de mm care se aplica foarte usor si care are mai putine riscuri pentru sanatate prin continutul hormonal mai mic si modul de administrare specific (substantele active nu trec prin ficat, deci absorbtia lor nu este influentata de alimentatie si varsaturi).

Inelul contraceptiv se introduce de catre femeie in vagin, ca si cum ai introduce un tampon. Are un diametru de 5,4 cm si este foarte flexibil. Pozitia exacta a inelului in vagin nu este importanta, deoarece nu influenteaza eficienta sa.

Citeste si: Afla cat de repede ramai insarcinata dupa folosirea inelului contraceptiv

Acesta se lasa in vagin timp de 3 saptamani, apoi se indeparteaza. Dupa o saptamana se introduce un nou inel. In timpul pauzei de 7 zile, la majoritatea femeilor se produce sangerarea de intrerupere. Inelul moale, flexibil si confortabil este usor de introdus si de indepartat.

Inelul contraceptiv va ramane pe loc zi si noapte fara a necesita o atentie deosebita. Hormonii difuzeaza continuu din rezervorul din cadrul inelului, initial la nivelul tesuturilor vaginale si apoi in circulatie. Daca este necesar, inelul poate fi indepartat pentru o perioada de pana la 3 ore in vederea contactului sexual, pentru curatare sau pentru alte motive.

Potrivit CSID, Inainte de a fi lansat pe piata, peste o mie de femei l-au testat timp de un an, iar rezultatele perioadei de proba au fost publicate in martie 2001. Eficacitatea a fost satisfacatoare, cu 6 sarcini in cazul celor 1.145 de femei. Inseamna ca o femeie care foloseste aceasta metoda de contraceptie ar ramane insarcinata mai putin de o data la fiecare 100 de ani, au calculat specialistii.

Citeste si: A murit la 35 de ani din cauza pastilelor anticonceptionale! Afla povestea incredibila a unei tinere

In vagin, inelul elibereaza continuu doze mici de estrogen si progestogen, prevenind astfel ovulatia. In plus, hormonii actioneaza si pe mucoasa cervicala ingrosand-o, prevenind astfel trecerea spermatozoizilor catre uter.

Inelul contraceptiv va ramane pe loc zi si noapte fara a necesita o atentie deosebita. Hormonii difuzeaza continuu din rezervorul din cadrul inelului, initial la nivelul tesuturilor vaginale si apoi in circulatie. Daca este necesar, inelul poate fi indepartat pentru o perioada de pana la 3 ore in vederea contactului sexual, pentru curatare sau pentru alte motive.

Avantaje
•    Se utilizeaza o data pe luna
•    Se introduce la fel de usor ca si un tampon
•    Este la fel de eficient ca si pilula
•    Doza redusa de hormoni
•    Control eficient al ciclului menstrual
•    Eventualele probleme gastrointestinale nu ii afecteaza eficacitatea

Citeste si:  Ai uitat sa iei pilula? Afla in ce conditii risti sa ramai insarcinata

Dezavantaje
•    Nu se recomanda femeilor fumatoare cu varsta de peste 35 de ani, femeilor cu tensiune arteriala crescuta (hipertensiune), cu risc de tromboza sau boli de ficat
•    Rar: perceptia de corp strain in organism

Atentie! Femeile care abia au devenit mame pot folosi inelul contraceptiv la doua luni de la nastere.

related posts

Modifică setările cookies