5 mituri demontate despre metodele contraceptive


Ai ezitat vreodata sa apelezi la o anumita metoda contraceptiva de frica sa nu pui cateva kilograme in plus sau de teama ca aceasta sa nu-ti afecteze starea de spirit? Zvonurile care circula despre metodele contraceptive si efectele lor secundare sunt multe, insa a venit momentul sa facem putina lumina si sa clarificam gradul lor de adevar.


Fie ca isi doresc sa intretina relatii intime cu partenerii lor in mod sigur, fie ca apeleaza la contraceptive pentru a evita sarcina, doamnele sunt deschise in momentul in care vine vorba despre acest subiect delicat si important deopotriva.

Cu toate ca sursele din care reprezentantele sexului frumos pot obtine informatii despre fiecare metoda contraceptiva sunt nenumarate, doamnele si domnisoarele inca au dileme in ceea ce priveste efectele lor secundare.

Iata care sunt cele mai frecvente mituri despre contraceptive si adevarul din spatele lor:

1. Anticonceptionalele ingrasa

Intr-un studiu recent, s-a observat ca femeile care iau pastile anticonceptionale nu castiga kilograme in plus in momentul in care apeleaza la aceasta metoda contraceptiva. Intr-adevar, cantitatea de grasime din corpul lor s-a marit, masa musculara a scazut, insa medicii cred ca o femeie cu un regim de viata sanatos nu se va confrunta cu astfel de probleme.

2. Amanarea menstruatiei este nesanatoasa

Un grup de cercetatori de la Universitatea Brown sustin ca amanarea menstrutiei cu ajutorul metodelor contraceptive nu este daunatoare sanatatii, ci dimpotriva. “Riscul aparitiei cancerului ovarian scade daca principala cauza a lipsei sangerarii sunt metodele contraceptive“.

3. Contraceptivele nu sunt necesare in timpul alaptarii

Alaptarea le protejeaza pe unele dintre doamne de sarcinile nedorite deoarece inhiba ovulatia, dar nu exista certitudinea ca te numeri printre acele cazuri speciale, asa ca cel mai bine este sa nu risti.

4. Legarea trompelor uterine implica o interventie chirurgicala complicata

Acest tip de procedura dureaza aproximativ 10 minute si nu presupune supunerea pacientei la o operatie dificila.

5. Dispozitivul intrauterin reprezinta o optiune doar daca ai devenit deja mamica

Congresul American de Obsetrica si Ginecologie prin care le asigura pe doamne ca dispozitivul este mai eficient in cazul celor care nu au copii.

Inainte de a decide sa folosesti o anumita metoda contraceptiva, cel mai indicat este sa apelezi la ajutorul medicului specialist si sa te consulti cu acesta in ceea ce priveste efectele secundare si avantajele fiecarei astfel de solutii. Acorda atentie sporita acestui subiect si, nu in ultimul rand, informeaza-te.

related posts

Modifică setările cookies