Micile gesturi care contează: cum poți aduce un zâmbet pe chipul unei persoane dragi fără prea mult efort


Gesturile care la prima vedere par lipsite de importanță pot schimba în bine ziua unei persoane. De cele mai multe ori, nu te costă nimic să faci celor din jur mici bucurii, fie că e vorba de un zâmbet, o îmbrățișare, un cadou ori un mesaj de încurajare.

Tag-uri:

De-a lungul timpului, cercetările au arătat că persoanele altruiste sunt răsplătite pentru felul lor de-a fi. Ajutorul oferit celor din jur fără a aștepta ceva în schimb vine cu beneficii atât asupra sănătății mintale, cât și pentru starea de spirit. Astfel, micile gesturi le aduc un zâmbet pe față persoanelor dragi, dar și celor care le fac.

Iată câteva dintre lucrurile pe care ai putea să le faci, fără să depui prea mult efort, pentru a schimba în bine ziua celor de lângă tine:

Oferă un cadou personalizat

Să oferi cadouri personalizate prietenilor, colegilor sau familiei este un gest care arată că îți pasă de ei. O brățară cu un mesaj încurajator pentru nepoata care a împlinit 18 ani și urmează să susțină examenul de Bacalaureat, un pix și o agendă personalizată pentru o colegă care începe un job nou sau tricouri cu texte haioase pentru prietenii care se vor căsători în curând sunt doar câteva exemple de cadouri care îi pot face fericiți pe cei care le primesc. 

Fă cumpărături pentru o persoană în vârstă

Vârstnicii sunt persoane care au nevoie de ajutor și, de multe ori, se sfiesc să apeleze la cei din jur pentru a-și rezolva problemele. În această perioadă, ei sunt supuși unor riscuri mai mari în fața pandemiei de coronavirus, de aceea ar trebui sprijiniți. Fă cumpărături pentru persoanele în vârstă, ajută-le să-și plătească facturile sau mergi în vizită și ascultă-le poveștile de viață. Fiecare mic gest ar putea rezolva o problemă complicată pentru vârstnici.

Trimite o scrisoare unui prieten

În prezent, scrisorile nu mai reprezintă principala metodă de comunicare, însă, nu și-au pierdut farmecul de odinioară. Trăim într-o epocă în care putem avea câte 3-4 conversații în același timp: prin sms, e-mail, chat sau rețele sociale. Astfel, intimitatea scrisului a dispărut. De aceea, să aloci 20-30 de minute pentru a scrie o scrisoare unui prieten poate fi un gest care să facă diferența.

Oferă un compliment

Suntem mereu pe fugă, treburile casnice ne ocupă mult timp, sarcinile de la locul de muncă ne obosesc, traficul ne stresează și până să ne dăm seama a mai trecut o zi din viața noastră. De multe ori, în toate agitația zilnică, uităm să fim politicoși cu cei din jur, să spunem lucruri frumoase și să ne bucurăm de prezența lor în viața noastră. Complimentele sunt o modalitate excelentă de a le schimba starea de spirit celor din jur; de aceea, ar trebui să găsim mereu timp să le spunem lucruri frumoase.

Trimite flori fără motiv

Un alt gest mărunt pe care îl poți face este să trimiți un buchet de flori unei persoane dragi. Nu aștepta o aniversare, o zi onomastică ori o sărbătoare pentru a oferi cuiva un cadou. Florile pot însenina ziua oricui, cu atât mai mult cu cât le oferi spontan. 

Fiecare lucru pe care îl facem și fiecare cuvânt pe care îl spunem pot avea un impact puternic asupra vieții celorlalți. O relație armonioasă cu persoanele din jurul nostru este cea mai bună metodă de a evita singurătatea și izolarea, care ne pot afecta starea de sănătate. Deși nu conștientizăm neapărat, fiecare gest mărunt pe care îl facem pentru ceilalți vine cu beneficii asupra propriei persoane.

Sursă foto: fizkes/ Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies