Modelul care și-a alăptat fetița pe catwalk, sfat pentru românce: „Fiți încrezătoare în alegerile voastre ca mame”


Mara Martin explică într-un interviu acordat Perfecte.ro cum a juns să-și hrănească fiica la sân în timpul unei prezentări de modă.


Săptămâna modei de la Miami de la jumătatea lunii iulie a avut-o în centrul atenției pe Mara Martin, un model de 32 de ani din Miami Beach, Florida. Tânăra, care s-a aflat printre cele 16 modele selectate să defileze pentru celebra revistă Sports Illustrated, și-a alăptat fiica de cinci luni în timp ce defila pe podium. Gestul ei a stârnit admirația lumii întregi, iar Mara a explicat pentru Perfecte.ro cum a ajuns să defileze cu fiica ei în brațe.

Mara, lumea întreagă vrea să știe de ce ai ales să defilezi cu fiica ta în brațe, în timp ce o alăptai?

„Nu am intenționat să-mi alăptez fiica pe podium. Dar în timpul celor trei zile de casting pentru Sports Illustrated Swimsuit fiica mea a fost cu mine, deoarece nu am avut o bonă, iar ea e hrănită exclusiv la sân. Când au redus numărul fetelor, de la câteva mii la 16, ne-au spus că vom defila într-un show pentru ei. Editorul revistei, MJ Day, a menționat că aș putea defila împreună cu fiica mea, Aria, pentru una din ținute”.

„În ziua prezentării am îmbrăcat-o, însă startul show-ului se tot amâna. A început să i se facă foame în culise, așa că am început să o alăptez, cum fac în fiecare zi și cum am făcut-o în timpul întregului proces de casting. MJ a venit la mine și mi-a spus că dacă vreau să o hrănesc și în timpul prezentării, ea va sprijini asta. Sau, dacă Aria termină masa până la momentul în care trebuie să intru pe scenă, atunci nu e nevoie de ea în show. Însă, Aria nu se săturase la ora aceea, așa că am decis să defilez cu ea în brațe”.

Ce ar trebui să înțeleagă cei care te-au văzut pe podium, care ar fi mesajele acestui gest unic?

„Cred că sunt mai multe mesaje ale acestui gest. Unul este acela că alăptatul este un lucru natural pe care femeile îl pot face pentru copiii lor. Cred că femeile ar trebui să-și poată hrăni copiii așa cum vor, când vor și unde vor. Un alt mesaj care sper că a reieșit din gestul meu este acela că femeile trebuie să aibă încredere în ele, orice ar fi. Nu forma, mărimea, vârsta sau etnia definesc frumusețea. Toate suntem frumoase. Nu în ultimul rând, un alt mesaj ar fi acela că nu trebuie să renunți niciodată la visurile și scopurile tale. Chiar dacă, la un moment dat, parcă sunt multe bariere în fața ta, nimic nu e de neatins”.

Ce le-ai spune femeilor din România și din lumea întreagă, care încă evită locurile aglomerate pentru a-și alăpta micuții?

„Cred cu tărie că hrănirea la sân a copiilor este un lucru absolut normal și ar trebui să poți face asta când și unde vrei. Fiți încrezătoare în alegerile voastre ca mame! Toate facem tot ce ne stă în putință. Încercați să vă amintiți asta când vreți să alăptați în public. Alte păreri nu au valoare, atâta timp cât știți că faceți ceea ce este cel mai bine pentru copiii voștri”.

Ok, dar cum e pentru tine să fii mamă? Când v-ați decis, tu și Ryan, să deveniți părinți?

„Wow! Să fiu mamă este cea mai mare recompensă pe care am avut-o vreodată. Cuvintele nu pot descrie iubirea imensă pe care o simt în fiecare zi. Ea este întreaga mea lume. Eu și Ryan am iubit dintotdeauna copiii și ne-am dorit să avem o familie. Când am aflat că o vom avea pe Aria, am fost încântați că o putem începe pe a noastră”.

Fiind mamă, îți face cariera de model mai grea? Cum găsești timp pentru amândouă lucrurile pe care le iubești?

„N-am mai fost atât de activă în ultimii ani în modelling, dar sper să mă întorc la această carieră. Știu că, odată ce voi începe, va fi o mare provocare. Dar, în acest moment, Aria este prioritatea mea”.

Cum vă descurcați fără bonă? Spuneai mai devreme că nu aveți un baby-sitter...

„Da, nu avem în prezent pe nimeni din familie aproape de noi, unde locuim acum, sau o bonă să ne ajute. În cele mai multe zile, eu sunt singură cu Aria. Când Ryan nu lucrează, în weekend mai exact, face tot ce poate să fie de ajutor, așa cum știe el mai bine. De fapt, eu apreciez foarte mult că e prezent în viața lui Aria, având în vedere că petrece mult timp la serviciu. Încercăm și reușim să facem activități de familie în weekend-uri”.

Ce anume te face cea mai fericită persoană de pe planetă? 

„Sunt cel mai fericită când sunt împreună cu Aria ș Ryan, dar și cu câinele nostru, Gus. Am fost mereu o persoană care adoră familiile numeroase. Așa că, întemeindu-mi propria familie a fost ceva extraordinar”.

Cine este Mara Martin

Mara Martin s-a născut în Monroe, Michigan. Înainte de a fi fotomodel, a jucat volei în echipa liceului. În timpul acelei perioade, a fost desemnată cea mai valoroasă jucătoare regională, dar a ajuns și în naționala de volei feminin a SUA. A devenit model din întâmplare, când cineva i-a spus să dea o probă în cadrul unei agenții de modă.

Are un frate mai mic, pe nume Johnny (19 ani), și o soră, Schalan (25 de ani). E logodită cu Ryan John și, deocamdată, nu plănuiesc să se căsătorească. Se consideră deja o familie, așa că nu văd niciun rost în a oficializa relația.

  • Modelul care și-a alăptat fetița pe catwalk, sfat pentru românce: „Fiți încrezătoare în alegerile voastre ca mame”

related posts

Modifică setările cookies