O femeie de 74 de ani a născut gemeni, iar a doua zi a făcut infarct


Medicii cred că proaspăta mămică este deținătoarea unui nou record, devenind, practic, cea mai în vârstă femeie care dă naștere.  


Mangayamma Yaramati este din India și a născut săptămâna trecută dou fetițe gemene. Micuțele au fost concepute prin fertilizare in vitro și au venit pe lume prin cezariană. 

 

Mangayamma Yaramati (74 de ani) și soțul ei (80 de ani) sunt căsătoriți de 57 de ani și au încercat o viața întreagă să aibă copii. 

 

"Am trecut prin multe încercări și am văzut atât de mulți medici, încât le-am uitat numărul. Așa că acesta este cel mai fericit moment din viața noastră.", a declarat proaspăta mamă pentru BBC. 

 

  

Fetițele au fost concepute prin FIV, cu materialul genetic al bărbatului în vârstă de 80 de ani, dar cu ovule donate- pentru că femeia intrase deja la menopauză. 

 

La o zi după ce a născut, proaspăta mamă a făcut infarct și se află în continuare în spital, unde se recuperează, scrie Huffpost. 

  

 

Femeia va intra în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai în vârstă mamă din lume, titlu deținut în prezent de Barcelona’s Maria del Carmen Bousada Lara, care a născut gemeni, în 2006, la vârsta de 67 de ani. 

 

Cu siguranță, cazul a stârnit o uriașă controversă în lumea medicală din India, foarte mulți medici opunându-se realizării procedurilor medicale de fertilizare la paciente cu o vârstă atât de înaintată. 

 

În 2005, Adriana Iliescu a intrat și ea în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai bătrână mamă din lume, după ce la vârsta de 67 de ani, a dat viaţă unei fetiţe. 

 

sursa foto: Huffpost

 

 

Pe protvplus poți vedea momente speciale din emisiunile preferate:

  • O femeie de 74 de ani a născut gemeni, iar a doua zi a făcut infarct

related posts

Modifică setările cookies