PRO sau CONTRA: Ne casatorim de dragul copiilor?


O veche zicala spune ca “drumurile vietii sunt complicate”, iar adultii sunt aceia care pot confirma cat de adevarata este aceasta vorba transmisa din generatii in generatii. Situatiile se complica mai ales cand vine vorba despre relatiile dintre oameni, iar [...]


O veche zicala spune ca “drumurile vietii sunt complicate”, iar adultii sunt aceia care pot confirma cat de adevarata este aceasta vorba transmisa din generatii in generatii. Situatiile se complica mai ales cand vine vorba despre relatiile dintre oameni, iar cand apar pe lume si copiii atunci totul ia o cu totul alta turnura.

Exista in intreaga lume o multime de cupluri care, desi au deja copii, nu se incumeta sa faca pasul cel mare si sa-si lege destinele din punct de vedere legal si religios. Cea mai mare parte a acestora nu o fac pentru ca nu cred in institutia casatoriei, sustinand cu hotarare ca legatura lor este mai valoroasa decat o hartie semnata la primarie.

Citeste si: Top 9 replici amuzante ale copiilor despre casatorie

Cei mici cresc vazand cu ochii insa, iar intrebarea “De ce nu sunt mami si tati casatoriti la fel ca ceilalti parinti?” devine din ce mai in mai apasatoare. Pe langa curiozitatea inocenta a celor mici mai intervin si presiunile rudelor si apropiatilor, iar cuplul este pus in situatia de a dezbate aceats aproblema si de a hotari ce este mai bine pentru intreaga familie.

Suneti pusi in situatia de a decide daca oficializarea relatiei voastre pereche este necesara? Va spunem care sunt cele trei aspecte pe care trebuie sa le luati in calcul inainte de a lua orice decizie:

1. Binele copiilor

O parte dintre persoanele care traiesc alaturi de partenerii lor fara ca legatura sa fie recunoscuta din punct de vedere legal sustin ca le place actualul statut si ca sunt convinsi ca daca ei se simt bine, si copiii se simt bine. De multe ori insa, micutii insista si sunt confuzi: pe mami o cheama intr-un fel, pe ei ii cheama in alt fel, iar familia parca nu este atat de inchegata de vreme ce membrii ei nici macar nu se numesc la fel.

2. Presiunea rudelor

In general, parintii unuia dintre parteneri (daca nu chiar ai amandurora) vor insista ca relatia sa devina oficiala. Argumentele pe care le vor folosi sunt dintre cele mai diferite: de la faptul ca a trai in concubinaj este un pacat si pana la lipsa anumitor privilegii legale, rudele vor folosi orice tertip pentru a va convinge sa va casatoriti. Decizia ramane insa in mainile cuplului.

Citeste si: Cum sa ai o relatie perfecta cu ajutorul astrelor

3. Statutul

Nu contesta nimeni faptul ca va iubiti extrem de mult, insa oamenii si sentimentele se schimba, iar amenintarea divortului poate plana asupra oricarui cuplu. Principala teama a partenerilor este aceea ca in urma unei posibile despartiri, copiii se vor simti raniti si intristati. In plus, exista si foarte multe cupluri care isi promit mult prea repede dragoste eterna si nu reusesc sa isi respecte angajamentul deloc.

Tu ce parere ai? Crezi ca este benefica pentru cei mici o casatorie de acest tip sau ca parintii ar trebui sa isi pastreze relatia asa cum este, chiar daca nu este recunoscuta din punct de vedere legal? Spune-ne ce crezi in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies