Protejeaza-l pe cel mic de imbolnavire! 10 sfaturi utile pentru igiena bebelusului


Nu exista mamica care sa nu se teama ca micutul ei nou-nascut se poate imbolnavi, mai ales ca acesta este atat de sensibil la tot felul de germeni ce se afla in jurul sau. Sistemul imunitar al bebelusilor nu este [...]


Nu exista mamica care sa nu se teama ca micutul ei nou-nascut se poate imbolnavi, mai ales ca acesta este atat de sensibil la tot felul de germeni ce se afla in jurul sau.

Sistemul imunitar al bebelusilor nu este inca suficient de dezvoltat, asa incat sa il apere chiar de contactul cu germeni ce la o persoana adulta sunt aproape inofensivi. Tine-l pe nou-nascut cat mai departe de toate riscurile de a contacta vreun virus.

Toaleta celui mic

1. Pastreaza toate lucrurile necesare ingrijirii celui mic in locuri accesibile si deschise pentru a evita contactul cu suprafete ce pot fi contaminate, cum ar fi: sertarele inchise, dulapurile.

2. Servetelele folosite si scutecele pe care tocmai i le-ai schimbat trebuie imediat aruncate intr-un cos special.

3. Daca bebe a acceptat suzeta, aceasta trebuie spalata des, mai ales daca ii cade pe jos. Aceeasi regula trebuie sa o urmeze si inelele dentare.

4. Foloseste un dezinfectant special sau apa cu sapun pentru a pastra curata masa pe care o folosesti pentru toaleta celui mic.

5. Inainte si dupa ce il schimbi pe cel mic, mainile trebuie sa fie curate. Daca mergi cu bebe la plimbare, e bine sa ai la tine si o sticluta cu dezinfectant pentru a o folosi in situatia in care vei fi nevoita sa-i schimbi scutecul.

Camera

6. Atunci cand faci curat in camera bebelusului, nu uita de locurile mai greu accesibile unde se aduna de obicei mult praf. Nu uita nici de salteaua pe care doarme bebelusul tau!

7. Daca aerul este prea uscat, instaleaza un umidificator. O solutie la indemana poate fi si un simplu vas cu gura larga, umplut cu apa, pe care sa il pui intr-un colt al dormitorului.

8. Jucariile trebuie spalate si sterse: atentie la jucariile de plus ce pot retine o cantitate mare de praf si germeni. Acestea trebuie frecvent spalate cu apa fierbinte.

Contactul cu virusurile

9. In afara de vaccinurile cuprinse in schema obligatorie, este posibil ca medicul pediatru sa recomande bebelusului tau si altele. Chiar daca esti impotriva vaccinarilor, pot exista situatii speciale in care o imunizare sa fie oportuna pentru micutul tau. Aceasta o decide medicul pediatru care iti tine copilasul sub observatie.

10. Fereste-l cat este foarte mic de contactul cu oameni bolnavi si cere chiar si celor aparent sanatosi sa isi dezinfecteze mainile inainte de a-l atinge pe bebe. Evita sa il duci in locuri aglomerate. Pe masura ce creste si va intra in colectivitate, contactul cu virusurile va provoca imbolnaviri, insa nu trebuie sa te sperii de acest lucru. Acestea fac parte dintr-un proces natural de imunizare a organismului, care devine in acest fel mai rezistent.

Din lupta ta cu inamicii microscopici ce pandesc in jurul celui mic nu vei iesi mereu invingatoare, insa eforturile tale cantaresc foarte mult in scaderea riscului de imbolnavire.

Chiar daca la inceput ti se pare destul de greu sa ai in vedere toate metodele de prevenire, foarte repede ele vor intra in rutina ta zilnica si le vei face din reflex. Fii convinsa ca pe masura ce vei deveni din ce in ce mai sigura pe tine, vei descoperi multe altele in plus.

related posts

Modifică setările cookies