Traditii de Paste din intreaga lume. Cum celebreaza oamenii din toate colturile globului sarbatoarea religioasa


Pastele este sarbatoarea care reuneste familiile, indiferent de locul din care provin. Festivaluri speciale, targuri, vanatori de oua si obiceiuri traditionale respectate din mosi stramosi: acestea sunt doar o parte dintre activitatile specifice sarbatorii desfasurate pretutindeni. Finlanda Daca se intampla [...]


Pastele este sarbatoarea care reuneste familiile, indiferent de locul din care provin. Festivaluri speciale, targuri, vanatori de oua si obiceiuri traditionale respectate din mosi stramosi: acestea sunt doar o parte dintre activitatile specifice sarbatorii desfasurate pretutindeni.

Finlanda

Daca se intampla sa te afli in aceasta tara de Paste, vei observa focuri de tabara uriase aprinse in ajunul sarbatorii. Familiile obisnuiesc sa se adune in jurul focului in ideea ca acest gest va alunga spiritele rele.

Citeste si: 7 lucruri fascinante despre obiceiurile familiilor din intreaga lume

Polonia

In Polonia, barbatul din casa nu are voie sa se implice in pregatirile pentru sarbatoare, asa ca cei mai multi domni stau afara si practica sport. Se spune ca daca incalca regulile, domnilor nu le va mai creste mustata.

Elvetia

Copiilor din Elvetia li se spune ca cel care aduce ouale colorate este cucul.

Rusia

Culoarea oualor difera in functie de zona din care provin cei care le vopsesc. In ziua de Paste, copii si adultii din aceasta tara nu le ciocnesc, ci le sparg cu ajutorul unor cuie, acest gest semnificand crucificarea lui Iisus.

Citeste si: Vine iepurasul! Traieste alaturi de bebe magia sarbatorilor de Paste

Anglia

In Anglia mesele traditionale, paradele si schimbul de cadouri sunt obiceiuri care se respecta din mosi stramosi. Tot aici se organizeaza jocuri speciale specifice si, cu toate ca atmosfera este destul de vesela, ea nu se compara cu nebunia care are loc in aceeasi tara de Craciun.

Tu stii obiceiuri traditionale care se respecta in alte tari? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies