Trateaza amenoreea pentru a putea duce pana la termen o sarcina


Te confrunti cu amenoree, adica lipsa menstruatiei? De vina ar putea fi un deficit de progesteron din organism. Lipsa menstruatiei pe o perioada care depaseste 32 de zile se numeste amenoree secundara. Aceasta ar trebui investigata de catre medicul ginecolog [...]


Te confrunti cu amenoree, adica lipsa menstruatiei? De vina ar putea fi un deficit de progesteron din organism.

Lipsa menstruatiei pe o perioada care depaseste 32 de zile se numeste amenoree secundara. Aceasta ar trebui investigata de catre medicul ginecolog dupa ce exclude sarcina.

Primul lucru care trebuie facut este investigatia nivelului hormonilor din sange” spune dr. Doina Nitulescu, medic primar ginecolog.

Specialistii analizeaza in laborator minimum 7 hormoni si maximum 14. Exista situatii cand medicii recomanda si investigare imagistica a hipotalamusului, a tirodei, a glandelor suprarenale si a ovarelor.

Orice formatiune tumorala care se dezvolta in aceste zone poate determina lipsa menstruatiei. Stresul major si dieta saraca in grasimi pot determina de asemenea dereglari hormonale.

Medicul ginecolog poate constanta frecvent si un deficit de progesteron. In lipsa acestui hormon, organismul nu poate sustine o sarcina. Chiar daca in unele cazuri apare o sarcina, uterul nu permite fixarea corecta a embrionului. In aceste situatii, tratamentul cu progesteron este singura solutie daca va doriti un bebelus.

In ultimii ani, tot mai multe femei se confrunta cu lipsa menstruatiei. Tu ai trecut prin asta? Scrie-ne in rubrica de comentarii daca ai intampinat aceasta problema si cum ai reusit sa o rezolvi.

related posts

Modifică setările cookies