Uite ce schimbari aduce anul scolar 2011-2012


Anul scolar 2011-2012 a inceput astazi cu un nod in gat pentru elevi, parinti si dascali. Cosmarul din aceasta vara de la bacalaureat ar trebui sa-i trezeasca pe toti, la realitatea dura in care se afla educatia romaneasca. Romania se [...]


Anul scolar 2011-2012 a inceput astazi cu un nod in gat pentru elevi, parinti si dascali. Cosmarul din aceasta vara de la bacalaureat ar trebui sa-i trezeasca pe toti, la realitatea dura in care se afla educatia romaneasca.

Romania se afla in coada clasamentului la nivel european. Plin de entuziasm, ministrul Daniel Funeriu anunta ca toti copiii vor invata iar sa citeasca si, mai ales, sa inteleaga un text.

1. In toate scolile se va implementa un sistem de pontaj la intrare pentru a se tine socoteala absentelor atat pentru elevi, cat si pentru profesori din acest an.

2. In program va fi introdusa “ora de lectura“. O data pe saptamana la clasele 1-4 si la fiecare ora de limba romana de la clasele 5-8. Asta pentru ca marea problema a elevilor romani este ca nu inteleg sensul unui text citit.

3. Tot incepand din acest an, toti elevii vor da evaluari la fiecare inceput si sfarsit de an.

Interesant este ca se vor da dictari, chiar si la liceu, pentru ca elevii sa invete sa scrie corect. De asemenea, fiecare diriginte este obligat ca in prima saptamana de scoala sa faca o sedinta cu parintii.

In acest an scolar, peste 99 la suta dintre copii vor primi manuale noi, un sfert din carti sunt noi. Asa cum am promis, in acest an se rezolva si problemele legate de manualele pentru minoritatile putin numeroase. Mai mult, toti copiii din clasa intai au manuale noi“, a spus ministrul Daniel Funeriu.

In legatura cu situatia rechizitelor gratuite, ministrul Educatiei a spus ca vor fi intre 650.000 si 70.000 de elevi care vor beneficia de acest ajutor. El a mai spus ca in unele judete aceste rechizite sunt pe bancile copiilor, dar mai sunt si situatii speciale, unde achizitia dureaza.

Ministerul ofera rechizite gratuite unui numar de 650.000-700.000 de copii. Majoritatea judetelor vor finaliza distribuirea pana la termenul legal, 1 octombrie. Sunt situatii speciale in Botosani si Valcea, unde procedurile legale de achizitie dureaza, dar si acolo rechizitele vor fi distribuite in timp util“, a explicat ministrul Educatiei.

related posts

Modifică setările cookies