Alex Batty, care avea 11 ani când a dispărut fără urmă, plecase la 30 septembrie 2017 într-o vacanță în Marbella, Spania, însoțit de mama și de bunicul lui. Pe 8 octombrie 2017, băiatul a fost văzut ultima dată, în portul Malaga, ziua în care ar fi trebuit să revină acasă, în Marea Britanie.

La mai bine de șase ani de atunci, Alex a fost localizat în comuna Revel, departamentul Haute-Garonne, din sud-vestul Franței, scrie BBC. Un șofer care face livrări l-a văzut mergând fără țintă, de-a lungul unui drum de la poalele Pirineilor, la primele ore ale dimineții de miercuri, 13 decembrie 2023. Îngrijorat, bărbatul l-a luat la întrebări și a aflat cum îl cheamă. După ce i-a tastat numele pe internet, a descoperit că adolescentul era căutat de șase ani.

A explicat că mergea de patru zile, că a plecat dintr-un loc din munți, deși nu a spus unde”, a dezvăluit șoferul, potrivit publicației britanice. Bărbatul a luat legătura cu autoritățile franceze și i-a înlesnit băiatului contactul cu familia acestuia din Regat. Alex i-a scris bunicii sale, singurul tutore legal: „Bună, bunico, sunt eu, Alex. Te iubesc, vreau să vin acasă”.

Conform poliției, adolescentul se afla de doi ani în Franța, trăind de pe o zi pe alta. El nu le-a spus polițiștilor ce s-a întâmplat cu mama și cu bunicul lui, ale căror urme s-au pierdut de asemenea. Oamenii legii au declanșat o anchetă pentru a elucida acest caz bizar, desprins parcă din filme.

Sunt atât de fericită. Am vorbit cu el și este bine”, a spus bunica adolescentului, Susan Caruana, conform ziarului The Sun.

Foto: Greater Manchester Police