Virusul rujeolei a suferit mutatii si apare si la cei vaccinati


Atentie mare daca cel mic face febra, tuseste, ii curge nasul sau are ochi inflamati. Pot sa fie nu doar simptome pentru raceala, ci pentru rujeola. Rujeola este o infectie extrem de contagioasa si apare in special la copii. De [...]


Atentie mare daca cel mic face febra, tuseste, ii curge nasul sau are ochi inflamati. Pot sa fie nu doar simptome pentru raceala, ci pentru rujeola.

Rujeola este o infectie extrem de contagioasa si apare in special la copii. De data aceasta adultii par sa fie mai afectati, ceea ce ii face pe medici sa se gandeasca la o mutatie a virusului. Pe langa simptomele specifice racelii, in faza initiala apar mici pete rosii pe partea laterala a gatului si dupa urechi.

Autoritatile sunt in alerta dupa ce au inregistrat un numar foarte mare de cazuri in ultima perioada. Medicii din Cluj n-au mai avut o astfel de epidemie de 11 ani, iar cei din Alba de 5.

La Cluj, de la sfarsitul lunii februarie pana acum au fost inregistrate 226 de cazuri. Asta in conditiile in care in tot anul 2010 au fost doar 2 cazuri. Jumatate dintre cazurile inregistrate la copii, in judetul Cluj, au aparut la cei vaccinati.

related posts

Modifică setările cookies