4 elemente de care trebuie să ții cont pentru a alege ochelarii de soare potriviți stilului tău


Zilele însorite își fac din ce în ce mai simțită prezența. Probabil te gândești deja să treci la garderoba și accesoriile de vară. 

Tag-uri:

Bluzele vaporoase, pantalonii scurți, rochiile colorate și nelipsiții ochelari de soare abia așteptă să le faci loc în ținuta ta. Dacă dorești să începi vara cu o schimbare, o pereche nouă de ochelari de soare poate fi elementul care te va introduce rapid în atmosfera de vară, aducând un vibe proaspăt și un look atrăgător. De aceea, ți-am pregătit câteva sugestii și elemente utile pentru a face alegerea potrivită.

Ține cont de forma feței tale

O pereche de ochelari de soare armonizată cu forma feței tale și cu un zâmbet frumos, cu siguranță creează un aspect vizual seducător. O simplă căutare pe Google a unui titlu de genul „Cum alegi ramele de ochelari în funcție de forma feței”, îți va da o serie de sugestii utile și, în același timp, ușor de aplicat. Iată mai jos care sunt cele mai cunoscute trucuri pe care le poți urma rapid:

  • Pentru fața rotundă sunt indicate ramele dreptunghiulare sau pătrate;
  • Pentru fața triunghiulară sunt recomandați ochelarii de soare care au rama de deasupra ochilor îngroșată;
  • Pentru fața ovală, ramele supradimensionate sunt cele mai potrivite;
  • Pentru fața pătrată sunt ideale ramele subțiri, rotunjite, ovale și care nu încarcă. 

Filtrul de protecție, o condiție obligatorie

Știi deja, ochelarii de soare nu sunt doar un moft, ci și o necesitate care joacă un rol important în sănătatea ta pe termen lung. Aleși cu un filtru de protecție bun, ochelarii de soare previn apariția ridurilor din jurul ochilor, oferă confort vizual în timpul zilei, reduc riscul afecțiunilor oculare și te apără împotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete. De exemplu, dacă optezi pentru ochelari de soare Ray-Ban, ai posibilitatea să îi alegi în funcție de categoria și de gradul de protecție oferit:

  • Categoria 4 (soare puternic, zăpadă, interziși a fi purtați la condus);
  • Categoria 3 ( pentru perioadele cu soare puternic și în medii ce pot cauza reflexii);
  • Categoria 2 (vreme cu soare moderat). 

Culoarea și rolul lentilelor

Probabil te gândești că are doar un rol estetic, însă culoarea lentilelor influențează contrastul și cantitatea de lumină la care este expusă vederea. Lentilele galbene elimină lumina albastră și sunt ideale atunci când conduci pe timp de noapte. Cele maro, gri și verzi măresc foarte bine contrastul verde-roșu și sunt cele mai recomandate, deoarece oferă protecție mult mai ridicată în comparație cu lentilele deschise la culoare. 

Calitatea lentilelor și raportul calitate-preț

Chiar și medicii oftalmologi recomandă sa nu te orientezi către perechile ieftine de ochelari cumpărate de la diverse tarabe sau supermarketuri pentru că, de multe ori, prețul mic denotă calitatea slabă a lentilelor și a materialelor din care sunt făcute. Lentilele colorate care nu conțin filtru de protecție sau care au rezistență scăzută pot cauza probleme oculare grave, spun medicii oftalmologi. Lentilele de calitate oferă confort, o imagine clară, un contrast bun și nu distorsionează imaginea. 

Așadar, calitatea lentilei, filtrul de protecție, culoarea potrivită și, nu în ultimul rând, gustul și aprecierea ta, cu siguranță te vor ghida să faci alegerea potrivită vara aceasta. 

Sursă foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies