1. Costumele de baie
Un costum de baie cald si umed este locul perfect pentru ca bacteriile sa se inmulteasca. Fibrele sintetice mentin umezeala, iar un costum de baie ud creste riscul unei infectii. Important este ca atunci cand pleci de la plaja sau de la piscina sa te schimbi imediat intr-o lenjerie intima uscata. De asemenea, este necesar sa alegi un costum de baie pe marimea ta, care sa nu te stranga si sa lase amprente pe piele, impiedicand circulatia snagelui.
2. Colantii / leggings
Colantii se muleaza pe picioarele tale si se freaca in permanenta de piele, absorbind transpiratie si uleiurile naturale emise de piele. Cu alte cuvinte: colantii pot fi cel mai murdar articol vestimentar pe care il ai in garderoba. Ai grija sa ii speli dupa fiecare purtare, pentru a evita infectiile fungice.
3. Lenjeria intima colorata
Vopseaua folosita pentru a colora lenjeria poate irita pielea sensibila din zonele intime, mai ales daca esti predispusa la infectii vaginale. Daca tii neaparat sa porti o lenjerie colorata, alege macar una din bumbac, nu sintetica.
4. Skinny jeans
Blugii mult prea stramti pot comprima nervii in zona abdomenului si a picioarelor si pot reduce fluxul de sange la nivelul membrelor inferioare. Acest lucru poate duce la daune musculare, umflare si amorteala.
Cand porti haine prea stramte, materialul se freaca de piele, perturband acea bariera a pielii care o protejeaza de infectii. In plus, hainele stramte te fac sa transpiri mai mult, ceea ce creeaza un mediu propice pentru infectii virale, fungice si bacteriene, cum ar fi foliculitele.
5. Chilotii tip tanga
Acest gen de lenjerie intima este periculoasa pentru ca poate transporta bacterii rectale si virusi in zona vaginala.