Brushes and Dust, provocare artistică de proporții la Romanian Creative Week


Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, anunță una dintre expozițiile-etalon ale celei de-a doua ediții, programată la Iași în perioada 20 – 30 mai 2022. 


Brushes and Dust va oferi publicului un univers complex, lucrările celor nouă artiști participanți fiind din domenii precum arte vizuale, pictură, sculptură, new media, pictură murală. Curatoriată de Maria Bilaşevschi, expoziția va fi găzduită de Palatul Culturii din Iași. 

„Indiferent de stil, de tehnică, de crez, de programul urmărit de către artişti, acest eveniment complex depăşeşte cadrul adesea obtuz al expozițiilor care doar etalează produsele unei şcoli, accentuând caracterul inedit, pe alocuri cosmopolit sau, dimpotrivă, care-şi dezvăluie rădăcinile profund locale din care unele lucrări ȋşi trag seva. Pentru consumatorul de artă avizat, dar şi pentru vizitatorul curios, această expoziția este o incursiune ȋn peisajul creatorilor de artă din Iaşi”, arată organizatorii. 

Cei nouă artiști care vor fi prezenți la expoziția Brushes and Dust: 

Felix Aftene, artist cu o activitate susținută pe scena națională și internațională a artei contemporane. Practica sa este extinsă pe varii medii – pictură, sculptură, pictură murală, noile media. 

Vladlen Babcineţchi, artist a cărui sculptură depășește simbolistica, cuprinde lecția bizantină, suprapusă antichității grecești, filtrată prin sentimentul ființei care își trage seva din tărâmurile acestei țări.

Gabriel Caloian este artistul care, prin nenumărate intervenţii în expoziţii colective, te învăţă să îl reperezi cu uşurinţă în raport cu întregul tematic, prin lucida amprentă pe care o trasează în raport cu experienţele contemporane ale speciei.  

Claudiu Ciobanu face parte din tânăra generație de artiști ieșeni ce reconsolidează și resemnifică pictura contemporană. 

Marinela Ciobanu, pictoriță ale cărei lucrări sunt prezente în colecții particulare din țară și din străinătate, a obținut multiple premii la saloanele de artă vizuală din România.  

Adrian Crîșmaru a participat cu picturile sale la numeroase expoziții, simpozioane, tabere naționale și internaționale. 

Rodica Crîșmaru, pictoriță din Chișinău stabilită în Iași, este o prezență activă în viața artistică locală, dar și națională. A obținut numeroase premii, cel mai recent fiind Premiul pentru Pictură „Artis” (2020), acordat de UAPR Filiala Iași. 

Valentina Druțu, artist vizual, desfășoară o susținută activitate pe scena națională și internațională a artelor plastice. Are o activitate bogată, în special în domeniul picturii și în cel al design-ului de interior.

Sorin Pătrășcanu, absolvent al Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași, specializarea Sculptură, explorează noi expresivități tehnice, având ca inspirație spontaneitatea artei infantile, pe care o transpune într-un context conceptual modern.

Detalii despre expoziția Brushes and Dust: https://romaniancreativeweek.ro/sections/arts-crafts/brushes-dust/

 

Despre Romanian Creative Week

Aflat la cea de-a doua ediție, Romanian Creative Week este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. Înființată la Iași, în 2011, FEPIC a organizat, până în prezent, peste 50 de acțiuni de promovare națională și internațională a industriilor creative românești. Parteneri în organziarea acestui amplu eveniment din capitala Moldovei sunt Palas, Primăria Municipiului Iași și Complexul Muzeal Național Moldova Iași. 

Amănunte despre RCW, pe site-ul www.romaniancreativeweek, pe paginile noastre de Facebook, Instagram și pe canalul de YouTube.

  • Brushes and Dust, provocare artistică de proporții la Romanian Creative Week

related posts

Modifică setările cookies