Bunele maniere la masa: arta de a nu te face de ras


Chiar daca secolul vitezei inseamna si mancare preparata la minut si sandvisuri in pauza de pranz, exista inca si mese tinute ca la carte sau dineuri oficiale, la care trebuie sa faci fata si altor reguli decat a-ti linge degetele de “bun ce-a fost”! Nu e un capat de tara sa nu stii care dintre pahare e de vin alb sau vin rosu si nici sa incurci nenumaratele feluri de furculite pe care le gasesti in stanga farfuriei, dar n-ar strica pentru imaginea ta sa ai scoala bunelor maniere, cum spunea bunica mea.

Tag-uri:

Sa stii sa nu vorbesti cu gura plina sau sa multumesti pentru masa sunt reguli elementare ce tin de cei 7 ani de acasa. Dar sa te descurci in hatisul “etichetei” unui supeu, e o adevarata incercare.

Geometria de langa farfurie

Uneori te descurci doar tragand cu ochiul la vecinul de masa, alteori si el poate sa greseasca si sa te induca in eroare. Nu trebuie sa te sperii de numarul mare de tacamuri, pahare si farfurii pe care le gasesti in dreptul locului tau. Exista o regula simpla pentru folosirea lor: le vei utiliza dinspre exterior spre interior pe masura ce felurile de mancare iti sunt aduse. Servetelul va ajunge intotdeauna in poala ta, nu pe masa, nu la gat si nu mototolit. Cand masa se va termina il vei aseza langa farfurie, in stanga, dar nu perfect impachetat.

Citeste mai multe pe foodstory.ro.

related posts

Modifică setările cookies