Stresul, tratamentele hormonale, genetica, sarcina si utilizarea produselor cosmetice agresive, precum vopseaua de par, decolorantul sau solutia pentru permanent, sunt cateva dintre cauzele caderii parului.
Potrivit specialistului, sampoanele sau lotiunile impotriva caderii parului sunt ineficiente mai ales daca pacientul are afectiuni la nivelul scalpului provocate de bacterii sau de micoze.
"Acestea fac mai mult rau, deoarece pot astupa si mai mult radacina firului de par, care este deja afectata", spune prof. dr. Zbranca. Acelasi lucru este recomandat si în cazul persoanelor care au pielea scalpului grasa. "Acesti pacienti pot suferi de boli endocrine, iar sampoanele pentru stimularea cresterii podoabei capilare pot duce la subtierea firului de par si la accentuarea procesului de cadere a parului", atrage atentia dermatologul.
Caderea parului provocata de stres este singura situatie în care recomandarile date de coafeza au rezultate. "Atunci cand trecem printr-o perioada incarcata, organismul incepe sa fie «secat» de vitamine si minerale, substante nutritive necesare pentru mentinerea firului de par sanatos", indica prof. dr. Anca Zbraca.
Afla mai multe despre caderea parului de pe gandul.info.