Celebra casă de modă Louis Vuitton renunță la hainele inspirate de Michael Jackson


Scandalul sexual în care a fost implicat Michael Jackson ia amploare, iar celebra casă de modă Louis Vuitton a anunțat că vrea să nu mai fie asociată cu numele megastarului.


Într-o declarație publică făcută joi, directorul artistic al casei de modă a anunțat că Louis Vuitton va înlătura anumite articole vestimentare cu imaginea lui Michael Jackson. Virgil Abloh precizează că decizia a fost grea, dar că ea e justificată de suspiciunile pe care le ridică documentarul Leaving Neverland în legătură cu relațiile nefirești dintre megastar și mai mulți copii minori.

Sunt conștient că în lumina acestui documentar, spectacolul a dat naștere unor reacții emoționale. Condamn ferm orice formă de abuz asupra copiilor, violență sau violare a drepturilor omului. Intenția mea pentru acest show (Fashion Week Paris – n.n.) a fost să mă raportez la Michael Jackson ca la un artist al culturii pop. Se referea doar la viața sa publică, pe care o știm cu toții, și la moștenirea sa, care a influențat o întreagă generație de artiști și designeri”, a spus Virgil Abloh, potrivit Page Six.

Colecția de haine pentru bărbați care va fi retrasă a fost lansată în cadrul Paris Fashion Week care a avut loc în luna ianuarie. Din ea făceau parte o serie de motive imprimate inspirate din single-ul We Are The World, o jachetă asemănătoare cu cea pe care Michael a purtat-o în videoclipul piesei Beat It și un tricou cu imaginea pantofilor purtați de artist pentru dansul moonwalk.

Totodată, colecția mai conținea și un hanorac cu glugă, o cămașă și un pantalon, articole vestimentare inspirate de personajul Michael Jackson din desenul animat The Wiz (1978). 

Louis Vuitton s-a alăturat corului de branduri celebre care se delimitează de starul muzicii pop, din cauza acuzațiilor lansate în spațiul public de doi tineri. Wade Robson și James Safechuck povestesc în documentarul produs de HBO că au fost abuzați sexual de Michael Jackson, ani la rând.

Anterior, mai multe posturi de radio au renunțat să mai difuzeze muzica lui Michael, până la clarificarea în instanță a cazurilor de abuz. În același timp, reprezentanții ununi mall din Danemarca au scos statuia din ceară a megastarului dintr-o expoziție tematică, la cererea mai multor locuitori ai capitalei Copenhaga.

  • Celebra casă de modă Louis Vuitton renunță la hainele inspirate de Michael Jackson

related posts

Modifică setările cookies