Costumul de baie în două piese, de culoare verde neon, al companiei Fashion Nova este cel mai urmărit produs de vară din online în acest moment. Mai multe cliente care au cumpărat acest produs au „înroșit” internetul cu fotografii ale etichetei care însoțește costumul de baie.
După ce au plătit 35 de dolari pentru acest costum de baie, femeile au aflat că „produsul te poate expune la DI (2-Etilhexil), ftalați, plumb și cadmiu, care sunt recunoscute în statul California ca generatoare de cancer, malformații congenitale și alte afecțiuni ale aparatului reproducător”.
FOTO: Fashion Nova/@aziaani_
Mai multe cliente au postat pe Twitter imagini cu eticheta produsului, tunând și fulgerând. O americancă a apucat să îmbrace costumul și a postat fotografii cu ea purtându-l. După ce a primit mai multe complimente, femeia le-a spus fanilor ei că a fost pentru prima și ultima oară.
Life with you is amazing ???? @aziaani_ pic.twitter.com/fzffLVX1Ws
— kayla ???? (@daddykayla23) April 30, 2019
Reprezentanții companiei care a realizat costumul nu au reacționat în niciun fel la avalanșa de postări. Însă, un oficial al Agenției de Mediu din California a explicat de ce brandul fashion a publicat acele avertizări pe etichetă. Totodată, Sam Delson a spus și cât de periculoase sunt substanțele chimice pe care le conține materialul textil din care e fabricată piesa vestimentară.
Citește și: Cele mai sexy ținute ale lui Brigitte Năstase
„Un avertisment conform cu Legea 65 din 1986 indică un anumit nivel de risc, dar în cele mai multe cazuri riscul este destul de scăzut. Prevederile legale cer ca produsele care au un potențial problematic să poarte etichete de avertizare, cu scopul de a educa oamenii în legătură cu ceea ce cumpără și de a stimula companiile să-și facă produsele mai sigure”, a spus acesta conform thefashionlaw.com.
Legislația din California obligă firmele cu mai mult de zece angajați să informeze, la loc vizibil, dacă folosesc substanțe chimice pe care autoritățile le consideră generatoare de cancer, malformații congenitale și alte afecțiuni. Până în acest moment, autoritățile din California au trecut pe „lista neagră” nu mai puțin de 800 de substanțe periculoase.