De ce costă pantofii Louboutin atât de mult? Explicația creatorului


Nu există femeie care să nu fi auzit de celebrii pantofi Louboutin. Vedetele nu fac excepție. Beyonce a purtat o pereche la Coachella, iar Cardi B apare în clipul pentru ,,Bodak Yellow” tot în pantofi Louboutin.


De ce costă acești pantofi, însă, atât de mult? Dincolo de brand și de segmentul premium căruia i se adresează acest tip de încălțăminte, există și o explicație mai simplă.

Înainte de explicația creatorului, să punem acești pantofi în context.

Prețul unei perechi începe de la 800 de dolari și poate ajunge până la 6.000. 

Lui Louboutin i-a venit ideea să creeze acești pantofi în 1993, atunci când o angajată a sa își făcea unghiile roșii. Louboutin i-a împrumutat sticluța de ojă și a desenat schița primilor pantofi Louboutin. 

Revenind la costuri, în 2013, când New York Times l-a întrebat pe Louboutin de ce pantofii sunt atât de scumpi, acesta a răspuns că ,,e vina costurilor”.

,,E foarte scump să faci pantofi în Europa.”, a spus el. 

Din 2008 și până în 2013, a mai precizat Louboutin, costurile de producție s-au dublat, pe măsură ce euro a început să fie mai puternic decât dolarul. Pe lângă asta, a completat Louboutin, competiția pentru materiale de calitate e acerbă. De obicei acestea sunt aduse din Asia. 

Într-un alt interviu, acordat site-ului Business Insider, David Mesquita, co-owner-ul Leather Spa, spune că o altă variabilă care contribuie la prețul ridicat al celebrilor pantofi ține de dificultatea cu care brandul reușeste să găsească persoane care să realizeze manual unele detalii. 

Poți citi o explicație a prețului acestor pantofi și AICI.

,,Există multe detalii de design care sunt lucrate manual. Contează foarte mult cine creează pantofii, care sunt costurile de producție ale fabricii și așa mai departe. Și, bineînțeles, contează și materialele folosite.”, a spus Mesquita. 

Aici vorbim de pene foarte scumpe, pietre semiprețioase, pietre prețioase sau diverse materiale exotice. De exemplu, o pereche cu cristale Swarowski costă în jur de 4.000 de dolari. O pereche cu detalii din piele de raton costă aproximativ 2.000 de dolari. 

Și - totuși - de ce acceptă oamenii să plătească aceste prețuri exorbitante? Pentru că au devenit simbolul unui anumit statut social. Cu alte cuvinte, cumpărăm imaginea, numele brandului și statutul pe care îl girează acești pantofi, nu pantofii în sine. :)

  • De ce costă pantofii Louboutin atât de mult? Explicația creatorului

related posts

Modifică setările cookies