Fascinația pentru miresmele orientale: de ce sunt atât de îndrăgite parfumurile arăbești


Parfumurile arăbești sunt printre cele mai apreciate din lume. Sunt recunoscute pentru notele olfactive speciale, pentru felul în care se transformă pe timpul zilei și pentru senzația luxuriantă de pe parcursul purtării.


Știai că parfumurile arăbești au o istorie de mii de ani? Sunt considerate parfumuri de lux și este interesant de menționat că multe dintre ,,rețete” nu au fost modificate prea mult de-a lungul timpului.

Aceste parfumuri sunt acum accesibile oricui, iar experiența de a purta un parfum arabesc este de neegalat. Atât femeile, cât și bărbații se declară cuceriți de ingredientele care compun mirosul inegalabil al acestor parfumuri: lemn de santal, mosc, turmeric, vanilie, orris, tămâie și multe altele. Parfumurile orientale îmbină miresmele condimentelor, ale florilor considerate rare și ale diverselor rășini pentru a crea fascinație și o experiență luxuriantă. 

Cum porți corect parfumurile arăbești?

Parfumurile orientale sunt considerate pretențioase și prețioase, așa că trebuie să ții cont de anumite reguli în momentul în care decizi să le porți. În primul rând, datorită longevității și siajului parfumului, trebuie să adopți regula ,,less is more”. Depinzând de parfum, uneori un singur puf este suficient, iar altele au nevoie de maxim două pentru a rezista întreaga zi. Pulverizarea unei cantități prea mari de parfum poate fi copleșitoare atât pentru tine, cât și pentru persoanele din jurul tău. 

Dacă lucrezi într-un birou închis alături de alte persoane, limitează-te la un singur puf de parfum, pentru a nu provoca disconfort. Singura excepție poate fi cazul în care și celelalte persoane au o afinitate pentru parfumurile arăbești și nu le deranjează. 

Este foarte important să alegi parfumurile în funcție de anotimp. Deși ai putea crede că parfumurile arăbești se potrivesc tot timpul anului, deoarece împărtășesc aceleași note de bază, diferența este determinată de notele de vârf și cele mijlocii. Astfel, pentru sezonul cald orientează-te spre parfumurile cu mai multe note florale, iar în sezonul rece preferă-le pe cele lemnoase și condimentate. Primăvara și toamna poți purta parfumuri cu note aromate și răcoritoare, bazate pe diferite ierburi deosebite. 

Trucuri pentru ca parfumul să persiste cât mai mult 

Am menționat faptul că parfumurile arăbești au o longevitate enormă și că nu trebuie să pulverizezi o cantitate foarte mare. Cu toate acestea, unele persoane susțin că parfumurile orientale nu rezistă foarte mult pe pielea lor și sunt nevoite să le reaplice după un anumit număr de ore. Primul gând al persoanelor ce nu se pot bucura de parfum pe tot parcursul zilei este că poate au nimerit unul contrafăcut. Dacă l-ai cumpărat dintr-un magazin de renume, nu trebuie să te gândești la acest lucru, ci să analizezi anumite aspecte pe care ți le vom prezenta în continuare. 

În primul rând, trebuie să aplici o cantitate suficientă de parfum: nici prea mult, dar nici prea puțin. Parfumurile arăbești de vară s-ar putea să nu persiste la fel ca parfumurile de iarnă, din cauza notelor olfactive mai discrete, așa că ține cont și de acest aspect. 

Pentru a rezista cât mai bine, trebuie să aplici parfumul în puncte esențiale, unde pielea este mai subțire: la încheieturi, în spatele genunchilor și în spatele urechilor. Nu face niciodată greșeala de a masa zonele pe care aplici parfum, deoarece vei sparge moleculele de parfum, iar acesta se va elibera mult mai repede, dându-ți impresia că nu rezistă. 

Un alt secret pe care ți-l împărtășim este să ai mai multe parfumuri pe care să le schimbi în fiecare zi. Poți lua cantități mai mici și astfel le poți purta în funcție de starea ta, de momentul zilei și de ocazie. Nasul se obișnuiește cu un singur parfum și de aceea poți avea impresia că nu îl mai simți. 

Ultimul sfat pe care ți-l putem da este să depozitezi parfumurile corect. Cel mai bine se păstrează în cutiile lor, în locuri întunecate și la o temperatură constantă, de preferat temperatura camerei. Astfel, te vei bucura de parfumurile tale mai mult timp! 

În concluzie, putem spune că ai toate motivele să adori parfumurile arăbești, iar dacă nu le-ai încercat până acum, remediază situația cât mai curând! 

Sursa foto: Unsplash

related posts

Modifică setările cookies