Lucrurile prețioase contează. Cum să ai grijă de bijuteriile tale


Faimoasa Marilyn Monroe spunea că diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei și avea dreptate, cu siguranță. Același principiu se aplică și în cazul bijuteriilor, de aceea este important modul cum le păstrezi și cum ai grijă de ele.


Bijuteriile sunt mai mult decât simple obiecte estetice, reprezintă amintiri prețioase, daruri oferite din tot sufletul de la oameni dragi sau cadouri pe care tu ți le-ai oferit atunci când ai simțit că meriți (deși întotdeauna meriți).

Ține bijuteriile departe de umezeală

Cercei tubulari, inele din aur, coliere cu smaralde și brățări fine din argint sunt comoara oricărei femei care apreciază rafinamentul și bunul gust. De aceea, dacă dorești să le menții strălucirea, asigură-te că le ții departe de umezeală și le cureți regulat. Produsele chimice precum parfumul sau cremele nu ar trebui să intre în contact cu bijuteriile. Chiar și apa este dăunătoare, așa că asigură-te că întotdeauna scoți podoabele înainte de a te spăla pe mâini, de a te da cu cremă sau de a aplica parfumul preferat. În acest mod, limitezi urmele verzui pe care bijuteriile le pot lăsa pe piele.

Scoate-ți bijuteriile înainte de a merge la culcare

Este important să scoți bijuteriile de la mână, urechi sau gât înainte de a merge la culcare. Asigură-te că le depozitezi într-o cutie specială sau un suport. Evită să lași podoabele pe lemn sau suprafețe tratate chimic care pot păta sau accelera procesul de înnegrire a bijuteriilor.

Utilizează parfumuri, loțiuni sau creme înainte de a purta bijuteriile

Deoarece parfumurile nu sunt 100% naturale, acestea pot deteriora bijuteriile când intră în contact. În mod similar, loțiunile pot conține unele substanțe chimice care deteriorează podoabele, fie ele din argint sau aur. Îți recomandăm să te dai pe piele mai întâi cu parfum, loțiuni și creme, apoi le lași să se usuce și  adaugi bijuteriile. Mai mult, treci din pijamalele comode în hainele de birou fără să porți bijuterii. În caz contrar, nu numai că sunt șanse mari să rupi lănțișorul sau brățara de la mână, dar și hainele tale sunt la fel de predispuse la deteriorare. Prin urmare, schimbă-ți hainele și apoi găsește bijuteriile care se potrivesc cu outfitul pe care îl porți.

Bijuteriile de lux nu trebuie purtate zilnic

Bijuteriile de lux precum cerceii, inelele din aur cu pietre prețioase sau de designer nu trebuie purtate în fiecare zi. Poți varia să le variezi între ele, nu doar pentru longevitatea lor, dar și pentru că anumite accesorii se potrivesc mai mult cu anumite outfituri, iar bijuteriile prețioase sunt extrem de rafinate și nu trebuie purtate în exces. Nici măcar regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu folosește zilnic bijuteriile valoroase ale coroanei. Tu de ce ai face-o?

Nu folosi bijuterii când faci sport

Nu purta bijuterii atunci când te antrenezi. Transpirația excesivă provoacă o reacție chimică între pielea ta și metal, lăsând acele urme inestetice și verzi. În plus, evită să le porți la spa, saună sau piscină pentru că există șanse mari să le pierzi.

Depozitează bijuteriile corect

O greșeală des întâlnită este să arunci neglijent bijuteriile pe mobilă sau într-un sertar. Depozitează-le în cutii speciale, compartimentate pentru inele, brățări, lanțuri, broșe și cercei. De asemenea, separă accesoriile din aur de cele din argint. Colierele pot fi agățate pe suporturi verticale speciale, la fel și ceasurile pot fi separate de restul în cutii din piele. Curăță-le doar cu o cârpă curată și uscată și nu vei mai avea nevoie de altceva.

În concluzie, respectă aceste trucuri simple și bucură-te cât mai mult de bijuterii. Acestea sunt o investiție, deci  este important să ai grijă în mod corect de ele.

Sursă foto: Unsplash.com

related posts

Modifică setările cookies