Mahlagha Jaberi, fotomodelul din Iran care a venit la Festivalul de la Cannes cu un mesaj puternic


Mahlagha Jaberi a avut o apariție controversată pe covorul roșu al Festivalului de Film de la Cannes. Însă, spune fotomodelul din Iran, și-a atins scopul.


Tânăra fotomodel din Iran a defilat pe covorul roșu al Festivalului de Film de la Cannes alături de staruri internaționale precum Gigi Hadid, Irina Shayk, Catherine-Zeta Jones, Alessandra Ambrosio sau Naomi Campbell

Deși rochia roșie a fost preferată la Cannes 2023, pe covorul roșu Mahlagha Jaberi a ales o ținută neagră, croită cu scopul de a transmite un mesaj de susținere a femeilor din țara natală.

Partea din față a rochiei avea un ștreang înfășurat de gât, însă partea din spate a fost considerată de organizatori prea incitantă pentru a fi permisă în fotografiile oficiale ale festivalului. Ulterior, Mahlagha Jaberi a revenit pe contul ei de Instagram, dezvăluind și mesajul puternic imprimat pe rochie.

Am vrut să facem o declarație de modă pentru a observa strălucirea de la Cannes, dar, mai important, pentru a aduce în atenția presei execuțiile nedrepte ale poporului iranian. Din păcate, declarațiile politice nu sunt permise la festivalul de film și securitatea m-a împiedicat să-mi arăt spatele rochiei, dar sensul ștreangului a fost bine înțeles”, a scris modelul pe Instagram.

Opriți execuțiile!”, se poate citi pe rochia modelului din Iran. Sursa foto: @mahlaghajaberi

Regimul de la Teheran a semănat teroare în rândul populației locale, după ce a executat mai mulți cetățeni prin spânzurare, în ultimele săptămâni. Oficiali din statele occidentale au condamnat în termeni duri atrocitățile la care sunt supuși locuitorii țării. 

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

  • Mahlagha Jaberi, fotomodelul din Iran care a venit la Festivalul de la Cannes cu un mesaj puternic

related posts

Modifică setările cookies