Oscar de la Renta a incetat din viata la 82 de ani. Iata cele mai spectaculoase tinute in care le-a imbracat pe vedetele de la Hollywood


Celebrul designer dominican Oscar de la Renta a decedat la varsta de 82 de ani, el fiind  diagnosticat cu cancer in 2006. De-a lungul timpul, Oscar de la Renta a imbracat divele de la Hollywood in tinute fabuloase, cu care au stralucit pe covorul rosu. Vezi rochiile impresionante.


 

Oscar de la Renta, calificat de presa americana drept "figura emblematica a modei", a creat recent rochia de mireasa pentru avocata britanica Amal Alamuddin, care s-a casatorit cu actorul american George Clooney.

 

 

Nascut in 1932, in Republica Dominicana, Oscar de la Renta - pe numele sau complet Oscar Aristides de la Renta Fiallo - a fost unul dintre cei mai cunoscuti si valorosi designeri din lume.

Format de Cristóbal Balenciaga si Antonio Castillo, el a devenit cunoscut la nivel mondial in anii '60, fiind unul dintre designerii care au imbracat-o pe prima doamna a Statelor Unite Jacqueline Jennedy.

Recompensat cu numeroase premii de profil, De la Renta a lucrat pentru casele Lanvin si Balmain inainte de a-si lansa brandul care ii poarta numele.

Creatiile lui sunt purtate in prezent de nume mari din industria cinematografica, din politica, dar si de reprezentante ale mai multor case regale. De la Renta se numara si printre preferatii vedetelor care optau pentru hainele semnate de el pentru a le purta pe covorul rosu.

Mai multe imagini in galeria foto.

  • Oscar de la Renta a incetat din viata la 82 de ani. Iata cele mai spectaculoase tinute in care le-a imbracat pe vedetele de la Hollywood

related posts

Modifică setările cookies