Cu siguranță ai cunoscut și tu cel puțin o femeie care jura cu mâna pe inimă că adoră să poarte tocuri și că nu simte niciun disconfort atunci când e la înălțime, dar ai crezut că e vorba doar despre bravadă?
Experții tind să considere că așa e! Specialiștii sunt de părere că există femei care sunt la propriu create să calce pe tocuri, în timp ce altele sunt predestinate pantofilor cu talpă plată. Totul ține de arcuirea piciorului! Află de mai jos cum să descoperi înălțimea ideală a tocului și dacă te numeri sau nu printre norocoasele ce strălucesc în high heels!
Cum îți pot afecta sănătatea picioarelor pantofii nepotriviţi?
Înainte de a vedea dacă între tine și pantofii cu toc există compatibilitate, e musai să afli care sunt consecințele dacă preferi să nu ții cont și pășești la înălțime chiar dacă nu ar trebui.
Experții de la Colegiul de Podiatrie au făcut un calcul simplu, care ne sperie peste măsură. Dacă ești genul de femeie care încalță tocuri zilnic, deși suferi de pe urma lor, te abonezi la 23 de zile de durere pe an. Plecând de la premisa că te chinui în medie o oră și jumătate pe zi, așa arată tabloul neplăcerilor tale. Și acesta e doar începutul.
Purtarea pantofilor nepotriviți, cu toc sau nu, va cauza în primă instanță bătături, bășici, iritații. Cu timpul, acestea pot evolua în monturi dureroase care deformează piciorul și fac dureroasă încălțarea oricărui tip de pantof. Dacă nu ne crezi, urmărește exemplul Victoriei Beckham, care s-a confruntat ani de-a rândul cu monturi și a renunțat abia în ultima perioadă să poarte stilettos.
De asemenea, purtarea excesivă a pantofilor cu toc înalt poate cauza și leziuni la nivelul coloanei. Mai ales dacă nu ești obișnuită sau nu poți să mergi corect pe tocuri, vei asuma o poziție deficitară, în care corpul e orientat în partea din spate, ceea ce va cauza dureri în regiunea lombară. Da, poți corecta postura împingând bazinul în față, dar chiar și așa, vei avea parte de disconfort la nivelul degetelor de la picioare.
De asemenea, nici durerile de genunchi nu ar trebui trecute cu vederea, mai ales că acestea pot ajunge din ce în ce mai grave.
Cum determini înălțimea tocului care îți oferă comoditate?
Te uiți cu jind la pantofii înalți și nu știi dacă ți se potrivesc? Specialiștii în podiatrie sunt de părere că posibilitatea de a purta sau nu tocuri ține de anatomia piciorului tău, mai precis de talus, respectiv masivul osos care ocupă jumătatea posterioară a piciorului. Conform experţilor, dacă talusul e foarte mobil, flexibil, atunci poți purta pantofi înalți, dacă este însă stabil, ești mai degrabă creată să porți încălțăminte cu talpă plată.
Sursa foto: Pexels
Există un test care îți spune ce natură are talusul tău. Așează-te pe un scaun tare și plat, descalță-te și întinde unul dintre picioare în fața ta. Asigură-te că e relaxat, în poziție cât se poate de naturală. Dacă piciorul stă în poziție normală, fără a se legăna, atunci talusul nu e mobil și e recomandat să te rezumi la balerini și adidași.
Dacă, dimpotrivă, vârful piciorului „cade”, părând să dorească să urmeze linia dreaptă a piciorului, ai toate șansele să te simți confortabil pe tocuri înalte.
Specialiștii ne-au mai făcut un dar, acela de a ne învăța cum să calculăm lungimea maximă a tocului pe care îl poți purta în mod confortabil, fără dureri. Află cum!
Rămâi în poziția de mai sus și roagă un prieten să te ajute. Mai ai nevoie de un pix și de o ruletă.
Roagă-ți amicul să întindă în aer o ruletă, din dreptul călcâiului tău, paralel cu podeaua. Apoi, prietenul tău trebuie să așeze un pix în poziție perpendiculară din dreptul degetului mare până la ruletă. Măsoară lungimea ruletei până ce atinge pixul: aceasta este înălțimea maximă a tocului tău.
Care sunt cele mai confortabile modele de pantofi cu toc?
E clar că unele dintre noi suntem născute pentru a purta tocuri și altele nu, dar în același timp există situații în care anatomia ta nu contează și, chiar dacă tocurile sunt dureroase, devin de neevitat. În aceste condiții, trebuie să mizezi pe un format de pantof cu toc cât mai confortabil.
De asemenea, chiar dacă ești o purtătoare înnăscută de tocuri, tot trebuie să păstrezi măsura. Așa că prima regulă în ceea ce privește pantofii cu toc este să nu depășești 7 cm ziua. Chiar dacă nu resimți niciun disconfort, tot poți ajunge să suferi de problemele de sănătate pe care ți le-am semnalat mai sus.
Mai departe, verifică poziția tocului. Experții recomandă ca acesta să fie situat exact sub osul călcâiului. Chiar dacă e înalt, dacă e corect poziționat se va dovedi și uluitor de confortabil.
Mai departe, pantofii cu platformă și toc sunt mai comozi decât cei care au doar toc. Astfel piciorul se bucură de mai multă stabilitate, iar tu de o stare de bine contagioasă.
Nu în ultimul rând, tocul gros e mai sigur și mai comod decât cel subțire. Acest accesoriu e și la modă, așa că poți plusa cu înălțimea în această situație.
Încheiem poate cu cea mai importantă regulă atunci când porți pantofi cu toc: alege modele de calitate. Mai ales când e vorba despre acest accesoriu, experiența și talentul creatorilor chiar fac diferența. Accesează https://www.dasha.ro/ pentru pantofi cu toc în care te vei simți confortabil chiar și pentru timp îndelungat. Nouă ne plac mult pantofii gri din piele naturală cu imprimeu abstract Lucrezia și ți-i recomandăm și ție!
Sursă foto: Dasha.ro
Pantofi gri din piele naturala cu imprimeu abstract Lucrezia
Așadar, e adevărat: unele femei au fost născute să poarte tocuri. Fă testul nostru și vezi dacă te potrivești din punct de vedere anatomic pentru a purta pantofi cu toc, dar și care este înălțimea până la care poți urca. Mizează însă întotdeauna pe modele de pantofi cu toc de calitate, confortabili, ca să previi instalarea oricăror probleme de sănătate!